Operation Flashpoint

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Operation Flashpoint: Cold War Crisis
UtviklerBohemia Interactive Studio
UtgiverCodemasters
DistributørSteam
SerieOperation Flashpoint
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse22. juni 2001
GenreFørstepersonsskytespill, taktisk skytespill, simulasjonsspill
ModusFlerspiller, enspiller, co-op-modus
Aldersgrense16 år

Operation Flashpoint: Cold War Crisis (Populært Operation Flashpoint, OFP eller OPF) er et førstepersonsskytespill utviklet av Bohemia Interactive Studio, utgitt til Windows sommeren 2001. Spillet regnes som en svært realistisk krigssimulator. OFP har både en kampanje som tar spilleren til kamper mellom USA og Sovjetunionen på noen øyer i 1985, muligheter for internettspilling, og et innebygd program brukeren kan lage egne oppdrag med.

Flere utgivelser[rediger | rediger kilde]

Utvidelsespakker[rediger | rediger kilde]

  • Red Hammer (utgitt 18. desember 2001), som ble utviklet av Codemasters, ditributøren av det opprinnelige spillet, inneholder en sovjetisk kampanje. Denne utvidelsen har fått dårlige kritikker, da ingen nye våpen, kjøretøy eller slagmarker ble tilført spillet, og den nye kampanjen var mye mindre likt enn den originale.
  • Resistance (utgitt 28. juni 2002) introduserte nye våpen, nye transportmidler og dessuten forbedret grafikk og spillbarhet, i tillegg til en kampanje med motstandsbevegelsen på en av øyene. Denne utvidelsespakken fikk svært gode kritikker, og de alle fleste spillmodifikasjoner til OFP laget etter utgivelsen av denne utvidelsen krever Resistance.

Andre spill[rediger | rediger kilde]

Operation Flashpoint: Elite er en Xbox-versjon av OFP som ble gitt ut i 2005.

Virtual Battle Systems er et verktøy for militære organisasjoner rundt om i verden, blant annet USAs marinekorps, som er basert på OFP-teknologi.

Armed Assault er en oppfølger til Operation Flashpoint som ble utgitt i tredje kvartal av 2006. Selv om Bohemia Interactive har utviklet begge spillene måtte de endre navn da Codemasters eier navnerettighetene til Operation Flashpoint.

ARMA 2 er oppfølgeren til Armed Assault og ble utgitt i 2009. Utvidelsespakken ARMA 2: Operation Arrowhead ble utgitt i juni 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]