Opera Rogaland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opera Rogaland IKS ble etablert i 2014 som et interkommunalt selskap (IKS), med Sandnes og Stavanger kommuner som likeverdige eiere[1], i nært samarbeid med Stavanger Symfoniorkester og Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger. Selskapet har som mål å tilby opera, operetter og musikkteater i regionen. Selskapet mottar fast driftstilskudd fra blant annet Kulturdepartementet. Opera Rogaland har Stavanger konserthus og Sandnes kulturhus som faste spillesteder, men gir også tilbud i andre kommuner og lokaler etter avtale. Selskapet kan også påta seg oppdrag fra bedrifter og andre arrangører som ønsker profesjonelle sangere og musikere i ulike sammenhenger.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Elizabeth Norberg-Schulz ble i november 2020 ansatt som operasjef i et åremål på fire år.[2][3] Elizabeth Norberg-Schulz er administrerende direktør i foretaket[1], og Siri Kval Ødegård er produsent. Styret ledes per 2021 av Terje Rønnevik[3][4], som ble oppnevnt som styreleder i 2014[5], og består for øvrig av direktørene i konserthuset, kulturhuset, symfoniorkesteret og leder av fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger, samt en representant fra eksterne faglige miljøer og en politisk representant fra hver av de to eierkommunene.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret : OPERA ROGALAND IKS». w2.brreg.no. Brønnøysundregistrene. Besøkt 28. februar 2021. 
  2. ^ «Norsk operastjerne skal lede Opera Rogaland». www.aftenbladet.no. Stavanger Aftenblad. 10. november 2020. Besøkt 28. februar 2021. «Elizabeth Norberg-Schulz er tilsatt som operasjef i Opera Rogaland. Hun vil skape et springbrett for unge talenter som skal opp og fram.» 
  3. ^ a b «Elizabeth Norberg-Schulz operasjef i Opera Rogaland». Klassisk Musikk. 11. november 2020. Besøkt 28. februar 2021. «Åremålsstillingen på fire år er inntil videre på 50%. | Styreleder Terje Rønnevik i Opera Rogaland er glad for at selskapet har lykkes med å få en så kvalifisert og merittert person til sjefsstillingen for et selskap som fremdeles er i oppbyggingsfasen, og sier: - Vi har lært å kjenne Elizabeth som en person med et brennende engasjement for å spre operakunsten ut til et bredere publikum, basert på høy kvalitet og med et spesielt engasjement for å bringe frem unge talenter. Talentutvikling er et område Opera Rogaland ønsker å satse mye på, og vi kan neppe få en bedre pådriver og leder i det arbeidet enn Norberg-Schulz.» 
  4. ^ «Terje Rønnevik – 3 roller i norsk næringsliv». www.proff.no. Besøkt 28. februar 2021. «Styrets leder : Opera Rogaland Iks» 
  5. ^ «Betyr mer opera til folket:Opera Rogaland er etablert». www.dagsavisen.no (norsk). 20. juni 2014. Besøkt 28. februar 2021. «Et mangeårig ønske om å etablere et regionalt operaselskap i Rogaland er nå oppfylt. I samarbeid med Stavanger og Sandnes kommune er Opera Rogaland etablert som et interkommunalt selskap. Nyoppnevnt styreleder Terje Rønnevik er meget tilfreds over at selskapet nå er et faktum.»