Open Clip Art Library

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eksempler på clip art fra Open Clip Art Library

Open Clip Art Library (akronym OCAL) er et prosjekt som ta sikte på å skape en samling av fri vektorgrafikk og clip art.[1] Prosjektet ble startet tidleig i 2004 av Jon Phillips og Bryce Harrington for å samle design på flagg fra hele verden. Det gikk svært bra, og prosjektets mål ble utvidet til generisk clip art. Det inneholdt i oktober 2007 on 10 000 bilder fra mer enn 500 kunstnere, og tilbyr hele samlingen for gratis nedlastning. Alle bildene har blitt sluppet som public domain av opphavspersonene. Bildene er lagret som Scalable Vector Graphics (SVG) ofte med mindre versjoner i Portable Network Graphics (PNG) format.

For å kunne håndtere denne store mengden filer, har prosjektet tatt i bruk Creative Commons' ccHost software.[2]

Noen Linux-distribusjoner, som Mandriva og Ubuntu kommer med mye av samlingen som svg, png, eller Open Office-filer[3]- Disse distribusjonene baserer seg på en eldre versjon av ccHost, da det har vist seg umulig å trekke ut alle bildene fra den nyeste versjonen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jonathan Phillips. 2005. Introduction to the open clip art library Arkivert 6. januar 2007 hos Wayback Machine..
  2. ^ «Open Clip Art Library – About». Arkivert fra originalen 16. desember 2008. Besøkt 14. desember 2008. 
  3. ^ Ubuntu openclipart Packages

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Blue computer icon.svgDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.