One-Two-GO Airlines Flight 269

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
One-Two-GO Airlines Flight 269
Luftfartsulykke
ÅrsakUnder etterforskning.
UlykkesstedPhuket internasjonale lufthavn, Phuket
Dato16. september 2007
LandThailand
Passasjerer123
Mannskap7
Omkomne89
Overlevende41
Luftfartøy
OperatørOne-Two-GO
Tok av fraDon Mueang International Airport
Bestemmelses-
sted
Phuket internasjonale lufthavn
Omkomne90
Skadde40
Overlevende40
Kart
One-Two-GO Airlines Flight 269
8°06′51″N 98°19′14″Ø

Ulykken med One-Two-GO Airlines Flight 269 var en flyulykke som fant sted søndag 16. september 2007. Flyet, et McDonnell Douglas MD-82, krasjet da det forsøkte å lande i sterk vind og kraftig regnvær på Phuket internasjonale lufthavn i Thailand. Flyet delte seg i to og begynte å brenne.[1][2][3] Det skal ha vært 130 personer ombord, hvorav fire svensker. 89 personer omkom.[4][5]

Krasjet[rediger | rediger kilde]

Flyet krasjet på øya Phuket i Thailand. To personer som bare ble lettere skadet skal ha blitt utskrevet fra sykehus. Chaisak Angsuwan, direktør i lufthavnsmyndighetene i Thailand sa:

Sikten var svært dårlig da piloten prøvde å lande. Han bestemte seg for å avbryte landingen, men flyet mistet balansen og krasjet. Det delte seg i to deler.

Flygeren prøvde å avbryte landingen, ved å følge en innøvd prosedyre for avbrutte landinger. Antagelig har sterk vind og dårlig sikt gjort det vanskelig å gjennomføre forsøket på å vinne høyde igjen. En slik prosedyre kalles go-around.

Anchalee Vanich Thepbutr, en eldre embetsmann fortalte TITV:

Det er ennå usikkert hvor mange som omkom, men det er sikkert at det dreier seg om over 30. Flyet skled av rullebanen og traff nærliggende skog.

Et vitne, William Harding, sa:

Innsida (av flyet) var overtent og etter omkring fem minutter i brann var det en mindre eksplosjon som blåste taket av flyet.

Flyulykken er Thailands verste siden Thai Airways Flight 261 som krasjet i 1998. Dengang ble 101 mennesker drept under et mislykket landingsforsøk ved feriestedet Surat Thani.

De kjente overlevende er fjorten thailendere, åtte briter, fire tyskere, tre iranere, tre irer, to svensker, én australier, én nederlender og én italiener.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]