Omega 7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Omega 7 var en terror-organisasjon som ble dannet i 1974 av Eduardo Arocena i Newark, New Jersey. Organisasjonen bestod av eksilkubanere som gjennomførte en rekke bombeangrep og attentater i USA i perioden 1976 til 1983. Gruppen, som var ekstremt anti-Castro, hadde som formål å forverre forholdet mellom USA og Cuba samt styrte Fidel Castro.

Gruppen var ansvarlig for flere bombeattentat mot Cubas delegasjon ved FN i New York, samt bombeaksjoner i Miami, New Jersey. I tillegg gjennomførte gruppen også bombeattentater i Canada og Puerto Rico. Gruppen drepte også eksilkubanerne som hadde tatt til orde for bedrede relasjoner mellom USA og Cuba. Hovedmålene til gruppen var å angripe personer tilknyttet den cubanske regjeringen samt organisasjoner eller bedrifter som samarbeidet eller gjorde forretninger med Cuba.

FBI stod lenge uten spor i saken, men etter noen år klarte de å identifisere noen av gruppens medlemmer. En intern splittelse innad i gruppen førte etterhvert til at FBI kunne spille på dette og etterhvert arrestere dens medlemmer. I perioden 1984-1986 ble lederen, Eduardo Arocena, samt en rekke andre medlemmer idømt lange fengselsstraffer. Mange av gruppens medlemmer viste seg å være veteraner fra den mislykkede invasjonen i Grisebukta i 1961.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]