Olsokfjellet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Olsokfjellet starter i den sydlige og øvre delen av Fyllingsdalen og fortsetter videre over i Laksevåg bydel ved Melkeplassen og Krohnegården[1]. Fra toppen (353 m.o.h.) er det utsikt mot Bergen by, Sotra og Øygarden, Løvstakken og Fyllingsdalen. Sammen med Damsgårdsfjellet er Olsokfjellet den østlige grensen for Kanadaskogen. Grensen mellom Damsgårdsfjellet og Olsokfjellet går ved stien som går ned til Hamrehaugen på Melkeplassen. Denne stien brukes som nedstigning fra Damsgårdsfjellet under den årlige 7-fjellsturen i Bergen. Olsokfjellet ligger tett ved Tjønnen idrettspark hvor idrettslaget Frøya holder til[2].

På 1920-tallet var det mange hytter i Nordnesdalen som ligger på sørøstsiden av Olsokfjellet. Trolig fikk fjellet navnet sitt fra disse på grunn av tradisjonen ved å brenne Olsokbål i Nordnesdalen[3]. Folk som er oppvokst i området bruker også navnet Laksvågfjellet om Olsokfjellet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Olsokfjellet». www.fotturer.com. Besøkt 31. mars 2019. 
  2. ^ Sandvik, Nils Egil. «Frøya Idrettslag - Frøya Idrettslag». www.froya-idrett.no. Arkivert fra originalen 31. mars 2019. Besøkt 31. mars 2019. 
  3. ^ «Olsokfjellet». www.fotturer.com. Besøkt 31. mars 2019.