Olimpius Inferno

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Olimpius Inferno
orig. Олимпиус инферно
Generell informasjon
GenreActionfilm, krigsfilm, dramafilm
Utgivelsesår2009
NasjonalitetRussland
Lengde85 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiIgor Volosjin Rediger dette på Wikidata
ManusStanislav Dovzjik Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendePolina Filonenko, Henry David Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapPervyj kanal Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2009
Eksterne lenker

Olimpius Inferno (originaltittel: Олимпиус Инферно) er en russisk film fra 2009, regissert av Igor Volosjin.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Michael Orraya, en amerikansk entomolog, ber om visum for å reise til Georgia, slik at han kan komme seg videre til Sør-Ossetia. Samtidig gjør Zhenya, en tidligere skole-kamerat av Michael og en russisk journalist, det samme. Men de blir fortalt motstridende informasjon. Michael skal lage en film om en sjelden type møll, og Zhenya kommer på forespørsel fra Michaels far. Når de ankommer, blir de fortalt av Akhsar, en innbygger, at alle georgierne planlegger å snart forlate landsbyen.

Sent på kvelden satte Michael og Zhenya opp spesielle kameraer i et naturreservat for å filme møllen. Men i løpet av natten blir de tatt til fange av styrker fra Georgia. Takket være innblandingen fra en amerikansk militæroffiser, oppdager georgierne at Michael ikke er russer - men en amerikaner. Han blir løslatt, og ber om at Zhenya også burde løslates - og påstår at hun er hans forlovede. Men i det øyeblikket reiser georgiske stridsvogner mot Tskhinvali.

Michael og Zheny forstår at det er krig, så de forsøker å løpe sin vei. Zhenya og Michael vender tilbake til opptaksutstyret deres, hvor de oppdager filmerav møll. Men de har også opptak av den georgiske offensiven på den samme videoen. Men når det oppdages at de har informasjon om den georgiske offensiven på Sør-Ossetia, begynner en jakt på Zhenya og Michael. De forsøker derfor å finne veien til russiske fredsbevarende styrker, utstasjonert i Tskhinvali. Underveis møter de flere lokale innbyggerne, som påstår at Tskhinvali blir bombet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Henry David — Michael
  • Polina Filonenko — Zjenja
  • Vadim Tsallati — Vakho
  • Adgur Maliya — Akhsar
  • Jelena Khramova

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]