Ole Linstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ole Linstad
Født19. juli 1912[1]Rediger på Wikidata
TrysilRediger på Wikidata
Død23. januar 1972[1]Rediger på Wikidata (59 år)
Gravlagt Østre Aker kirke[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Misjonær[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ole Pettersen Linstad (født 19. juli 1912 i Trysil, død 23. januar 1972) var en norsk evangelist og misjonær.

Linstad var eldstemann i en søskenflokk på tolv. Han vokste opp i pinsemenigheten i Innbygda i Trysil. Han begynte som ung mann å arbeide i skogen som forstmann, men han hadde også et kall fra Gud om å forkynne evangeliet om Jesus Kristusmisjonsmarken.

Hans far døde tidlig og han følte på at han skulle holde seg hjemme i bygda å hjelpe til med å forsørge mor og den store søskenflokken.[trenger referanse] Men mor og de andre voksne søsknene ville at han skulle følge kallet sitt.[trenger referanse] Han reiste (syklet) derfor til Oslo 23-24 år gammel. Der ble han kjent med folk i menigheten Saron hvor han fortalte om kallet sitt. Han begynte å reise som evangelist omkring i Norge.

Det fortelles om en gang han holdt møter i Valdres, hvor han døpte mennesker på grunn av deres tro, i Vollbufjorden tidlig på våren blant isflakene. Det ble oppstandelse i bygda over «gjendøpingen» og lensmannen måtte undersøke saken for å se om det foregikk noen ulovligheter, men han konkluderte med at han ikke kunne gjøre noe for å stoppe det. Etterhvert møtte Ole sin Gudrun (født Børresen 3. juni 1910) fra Sætre i Hurum. Hun bar også på et misjonskall. Etterhvert åpnet det seg for at de kunne reise ut som misjonærer til Belgisk Kongo (idag Den demokratiske republikken Kongo). De forlovet seg før Gudrun reiste til Brussel for å lære seg fransk i 1935.

Referanser[rediger | rediger kilde]