Oldervik (Tromsø)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oldervik
Leaibbáš
Oldervika Breakwater in Tromsø.jpg
LandNorge Norge
Høyde o.h.4 meter

Oldervik
69°45′24″N 19°40′33″Ø

Oldervik (nordsamisk: Leaibbáš) er ei bygd i Tromsø kommune i Troms. Den ligger på vestsida av Ullsfjorden, rundt 40 kilometer nordøst for Tromsø by. Bygda ligger mellom bratte fjell på over 800 meters høyde, som vinterstid er utsatt for ras og rasfare. Oldervik grunnkrets hadde 126 innbyggere i 2015.[1]

Flere fiskebåter er hjemmehørende i Oldervik, og fiskeri har alltid vært bygdas hovednæring. For de som ikke er sysselsatt med fiskeri er et fiskemottak den eneste lokale arbeidsgiveren, og de aller fleste av innbyggerne pendler inn til Tromsø for jobb.

Oldervik hadde tidligere både skole, butikk, post, fiskebruk og barnehage, men dette er nå lagt ned, som i mange andre bygder. Etter mange år med fraflytting har det i det siste imidlertid vært tegn på at denne trenden er i ferd med å snu for Oldervik, og en del unge mennesker har flytta tilbake til bygda.

Oldervik er endepunkt for Fv53. Fra slutten av fylkesveien fortsetter kommunale veier et par kilometer langs Ullsfjorden, til Kastnes i sør og til Skotsætet i nord. Bygda har ei god fiskeri- og båthavn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tabell: 04317: Folkemengde, etter grunnkrets». 19023001 Oldervik. Statistisk sentralbyrå. Besøkt 21. oktober 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]