Ola Narten Svendsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ola Narten Svendsen
Født9. august 1965 (53 år)
Beskjeftigelse Musiker
Nasjonalitet Norge

Ola Narten Svendsen (født 9. august 1965) norsk kulturarbeider og amatør saxofonist. Narten er, sammen med Kjetil Nilssen og Jon Lotterud, initiativtager og grunnlegger av gospel/soulkoret Kor-90. Kor-90 har base i Gjøvikregionen (Raufoss).

Ola Narten Svendsen brenner likevel sterkest for de utviklingshemmede i samfunnet. For at de skal få oppfylt sine ønsker om å utøve kreative aktiviteter som å spille i band, synge i kor, holde på med dans/drama/kunst, fysisk aktivitet, friluftsaktiviteter og delta i alle typer kultur- og fritidstilbud, har Narten gitt de som ønsker det, muligheten til å delta utfra sine egne forutsetninger. Dette har bl.a. resultert i opprettelsen av flaggskipet Korpus, som opptrer lokalt, regionalt og nasjonalt i Norge, og internasjonalt Skandinavia, Spania og Den dominikanske republikk (2008). Narten har siden 20. august 1994 ledet seksjon for tilrettelagte kultur- og fritidstilbud i Gjøvik kommune, der støtte- og gruppekontakttjenesten utgjør et vesentlig område. Han står også bak flere plateutgivelser både med Kor-90 og Sangkoret Korpus.

Tre viktige samarbeidspartnere for Narten er Pascal Norge, Vennskap Nord/Sør og EU´s Aktive Ungdomsprogram.

Opprettelsen av kultursenter i Den dominikanske republikk er bl.a. et av Ola Narten Svendsen´s store prosjekter. Gjøvik kommune, Korpus og Pascal Norge utgjør styringsgruppen. Spanske Faula Teater med Paco Valls Garcia i spissen er Korpus sin vennskapsgruppe og nære venner i Spania.