Offenåsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Offenåsen
På toppen av Oftenåsen har man god utsikt mot hele Steinkjer by og områdene rundt byen. I tillegg ser man den indre delen av Trondheimsfjorden, Beitstadfjorden.
Andre navnOftenåsen
Høyde 336 moh.[1]
FylkeTrøndelag
Kommune(r)Steinkjer
Posisjonskart
Offenåsen ligger i Trøndelag
Offenåsen
Offenåsen
Offenåsen (Trøndelag)
Kart
Offenåsen
63°59′39″N 11°32′11″Ø

Offenåsen, eller Oftenåsen,[2] er en ås i Steinkjer kommune i Trøndelag. Den ligger omtrent fire kilometer sørøst for Steinkjer sentrum. Åsens høyeste punkt er 336 meter over havet, og er det høyeste punktet i nærheten av Steinkjer. Det er mulig å gå til fots langs en anlagt sti opp åsen fra nordvestsiden, eller anvende en skogsbilvei fra sørsiden, opp «baksiden» av Offenåsen. Det er ikke lov å bruke sykkel ned langs stien på nordvestsiden av åsen. Det er et større turterreng i umiddelbar nærhet i Tranamarka, som ligger nord for Offenåsen.

Offenåsen er godt synlig fra Steinkjer. I de nedre delene av den avlange åsen som går i retning nordvest-sørøst er det mest granskog, mens det høyere opp er mer furuskog. Åsen stiger bratt og toppartiet er et avlangt noenlunde flatt parti med mindre høydevariasjoner.

I tillegg finner man to stasjoner som er nedlagte peilestasjoner for milliære fly (fiksestasjon), som var aktive i perioden 1949-1958.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Offenåsen på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ «Offenåsen». Faktaark. Kartverket. Besøkt 28. januar 2017. 
  3. ^ «Oftenåsen (Offenåsen)». steinkjerleksikonet.no. Besøkt 28. januar 2017.