Norwegian Wood (norsk Beatlesfanklubb)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Norwegian Wood er en norsk Beatlesklubb, som både opererer som fanklubb og er utgiver av et tidsskrift ved samme navn. Fanklubben og redaksjonen har dessuten opprettet et aktivt nettsted for nyhetsoppdateringer, Beatleshistorikk, og løpende kontakt med klubbens medlemmer.

Fanklubben Norwegian Wood[rediger | rediger kilde]

Klubben står i kontakt med det internasjonale nettverket av Beatlesfanklubber, og utveksler informasjon om Beatlesevenementer og gjensidig informasjon over landegrensene. Klubben formidler også salg av produkter (trøyer, jakkemerker, kunstplakater, etc.) knyttet til The Beatles som gruppe og som soloartsiter. Fanklubbens president er per 2014 Toralf Høyer-Hansen.

Tidsskriftet Norwegian Wood[rediger | rediger kilde]

Utgivelsen av tidsskriftet startet i 1980. Det utkommer med fire numre i året, og det er til nå utgitt mer enn hundre nummer av bladet.

En mulighet for medlemmene til bytte og salg av memorabilia har like siden starten vært abonnentenes fri adgang til annonseplass i bladet. Tidsskriftets redaktør er per 2014 Roger Stormo.

Opphav[rediger | rediger kilde]

Navnet skriver seg fra Beatleslåta «Norwegian Wood (This Bird Has Flown)», som John Lennon skal ha skrevet etter et utenomekteskapelig sidesprang midt på 1960-tallet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]