Norske PC Gaming World

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Norske PC Gaming World (PCGW) var et tidsskrift om dataspill som ble utgitt fra april 2003 og frem til oktober 2005. Det ble gitt ut en gang hver måned og kostet rundt 65 kroner. Bladet inneholdt anmeldelser av spill, spillnyheter, hardwareomtaler, intervjuer med spillutviklere m.m. Tidsskriftet var kjent for lange og detaljerte anmeldelser av spill til PC, og eksklusive «smugtitt» på de kommende dataspillene. Fra starten av magasinet ble det utgitt en DVD med magasinet som inneholdt spilldemoer, videoer, patcher og shareware hver måned.

Historie[rediger | rediger kilde]

Incite PC-Games, som også sto bak Norske PC Gaming World sammen med Computec Media med flere, utviklet lenge et spillmagasin med navnet incite PC Games. Dette ble trykket frem til September 2002, da en del av skribrentene gikk sammen og utviklet et nytt spillmagasin med navnet "PC|G" (PC Gameplay). På grunn av navnets likhet med det velrenommerte britiske spillmagasinet PCGamer, skiftet tidsskriftet navn enda en gang, denne gang til Norske PC Gaming World.

Samfunn[rediger | rediger kilde]

Helt siden starten av spillbladet PCGW hadde magasinet en hjemmeside, som den gang hadde web-adressen pcgw.com/no. Siden tidsskriftet også kom ut i Danmark og Sverige på hvert sitt språk, fikk de egne internettsider for disse versjonene. Man hadde altså et community som var splittet i tre, hver av disse hadde et eget diskusjonsforum med mer.

Communityet bak den norske versjonen av PCGW vokste raskt da annonseringer av hjemmesiden dukket opp i magasinet, og før siden forsvant i høsten 2005 hadde man over 300 registrerte medlemmer på diskusjonsforumet til den norske versjonen av magasinet. Flere av skribrentene i magasinet var aktive på forumet, og selv om ikke forumet var direkte knyttet opp til spillmagasinet, så kunne man foreslå nye ideer til bladet og lese den faste spalten «Ravnens Rede» på diskusjonsforumet før det var kommet i magasinet.

Etter at magasinet fikk sin siste utgave i oktober 2005, ble det bestemt at internettsiden også skulle legges ned. Da bladet var kommet i trykk var det fortsatt ikke bestemt om magasinet skulle legges ned, så derfor ble det ikke kjent for mange av leserene at oktoberutgaven i 2005 var det siste eksemplaret av magasinet. Men i november måned fikk abonnentene et skriv om at Norske PC Gaming World var lagt ned, og at man dermed kunne få det svenske PCGamer i resten av abonnementstiden.

I den første tiden etter nedleggelsen av magasinet, ble det lenge usikkert hva som skulle skje med nettsiden. Men i november 2005 ble nettsiden lagt ned, og store deler av communityet forsvant. Men en del av brukerne på diskusjonsforumet gikk sammen og dannet et nytt diskusjonsforum. Siden dette ble opprettet i starten av 2006, har nye brukere kommet til, og flere har kommet tilbake. Det jobbes for tiden med en ny nettside med et nytt diskusjonsforum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]