Norske Idrettsleder-Veteraner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norske Idrettsleder-Veteraner
Stiftet9. juni 1988
LandNorge
Nettstedhttp://www.idrettsveteraner.com (norsk)

Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) (stiftet 9. juni 1988) er en forening for «tidligere idrettsledere med bred erfaring, og andre fremtredende venner av norsk idrett». Foreningen fungerer som en interesseorganisasjon for norsk idretts beste.

NIV har som oppgave å formidle nyheter om idrettslig utvikling i Norge og omverdenen til medlemmene. Foreningen har opprettet Norsk Idretts ÆresgalleriNorges Olympiske Museum på Lillehammer, og har som oppgave å drifte galleriet i samarbeid med museet.

Foreningen er samarbeidspartner for Aftenposten ved nominering og tildeling av Aftenpostens gullmedalje, en av Norges høyeste utmerkelser for årets største norske idrettsbragd. Per Jorsett og Hroar Elvenes representerte tidligere NIV i juryen.[1] Senere har Lars Kolsrud og Åge Dalby overtatt disse rollene til Jorsett og Elvenes i juryen.[2]

To priser er også satt opp av NIV.

  • NIVs Ærespris deles ut til norske ledere eller trenere som har gjort seg særlig fortjent.
  • NIVs Sportsjournalistpris går til norske journalister som blir vurdert å ha gjort en særlig fortjenstfull innsats for idretten (se vinnere i bunnmal nederst på siden).

Ledere i NIV[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Eirik Fardal (23. desember 2012). «Sarah Louise Rung vant Aftenpostens gullmedalje for 2012». aftenposten.no. Besøkt 26. desember 2012. 
  2. ^ «NIV : Styret og utvalg – Styreoppnevnte utvalg 2016 : Aftenpostens Gullmedalje». Norske Idrettsleder-Veteraner. Besøkt 18. september 2016. «Aftenpostens Gullmedalje: NIV-medlemmer: Lars Kolsrud og Åge Dalby.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]