Norsk sosiologforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk sosiologforening (NSF) er en faglig interesseorganisasjon for utdannede kandidater og mastergradsstudenter i sosiologi. Foreningens medlemmer er kollektivt tilsluttet Nordisk Sosiologiforbund. Foreningen er også medlem av The European Sociological Association (ESA), og International Sosiological Association (ISA).

Foreningen ble stiftet i 1949, og har rundt 850 medlemmer. Medlemskap er åpent for sosiologer (mastergrad) og andre med tilsvarende utdanning og interesse for sosiologi. Studenter har adgang fra bachelor-nivå og oppover. Formålet er å fremme sosiologers felles interesse, og skal fungere som et forum for faglig kontakt mellom norske sosiologer, og jobbe for å fremme sosiologi i offentligheten.

Tidsskrifter og publikasjoner[rediger | rediger kilde]

Foreningen står, sammen med de sosiologiske instituttene ved universitetene, bak Sosiologisk tidsskrift utgitt på Universitetsforlaget. Fra 1976 og frem til utgangen av 2015 gav Sosiologforeningen også ut medlemsbladet Sosiolognytt tre til fire ganger i året.

NSF står også bak nettportalen sosiologen.no, som ble lansert i januar 2015. Nettsiden har tatt over for Sosiolognytt, og er drevet på frivillig basis.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Landsstyret er foreningens øverste organ og én representant fra hvert av lokalavdelingene samt arbeidsutvalget (AU). Landsstyret møtes 2 ganger i årets. AU består av leder, nestleder, kasserer, sekretær, samt to medlemmer. AU er ansvarlig for driften av Sosiologforeningen.

Foreningen har syv aktive lokallag: Østlandsforeningen, Agder, Rogaland, Vestlandsavdelingen (Bergen), Trøndersosiologer. Lokallagene arrangerer medlemsmøter og åpne debattmøter flere ganger i halvåret og har også andre sosiale sammenkomster.

Det viktigste nasjonale møtepunktet for medlemmene er det årlige Vinterseminaret som finner sted i januar.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]