Hopp til innhold

Norsk Reservistforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk Reservistforbund
Offisielt navnNorsk Reservistforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971481528
Stiftet2. januar 1896[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
Adm.dir.Erik Gustavson
Medlemmer7 000
Nettstedwww.nrof.no

Norsk Reservistforbund er en politisk uavhengig organisasjon. Den ble stiftet i 1896 under navnet Vernepligtige Officerers Forening. I 1975 skiftet forbundet navn til Norsk Reserveoffiserers Forbund, og i 2022 skiftet de til dagens navn, men beholdt den gamle forkortelsen NROF.[2] Kong Harald V er foreningens høye beskytter. Det er 57 lokale avdelinger og 7000 medlemmer.

NROFs formål er å støtte Forsvaret og forankre forsvarsviljen gjennom å arrangere virksomhet som vedlikeholder reservens kompetanse og fremmer medlemmenes aktive forhold til Forsvaret.

Forbundet ønsker å støtte Forsvaret gjennom å bidra til at reserven brukes som aktiv ressurs for Forsvaret, og ved å ivareta reservistenes interesser. NROF har gjennom sin lange historie, tilpasset seg endrede forsvarsstrukturer og på den måten forblitt relevant og troverdig. Som organisasjon befinner NROF seg i grensesnittet mellom Forsvaret og det sivile samfunnet. I tillegg utgjør medlemmene et betydelig potensial (ambassadørfunksjon) for å forankre forsvarsviljen i befolkningen.

Generalsekretærer (og daglig leder) (ufullstendig)[rediger | rediger kilde]

  • Erik Gustavson (2019- )
  • Jørgen Berggrav (2012-2019 )
  • Jon Rogstad (2001-2011)

Presidenter (ufullstendig)[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Enhetsregisteret[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Eilén Wikhaug Christensen (6. september 2022). «Skifter navn for å bli mer inkluderende». Forsvarets forum. Besøkt 6. september 2022. «På ekstraordinært landsmøte i slutten av august ble det vedtatt Norsk Reserveoffiserers Forbund bytter navn til Norsk reservistforbund, men de beholder samme forkortelse (NROF).» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]