Norsk Radiografforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Radiografforbund (NRF) er et fagforbund som organiserer radiografer og stråleterapeuter.[1][2]

Forbundet har vel 2 800 medlemmer og er medlem av Unio fra 1. januar 2013.[3]

Forbundsleder er Bent Ronny Mikalsen.

NRF er en partipolitisk uavhengig fagorganisasjon som arbeider for å utvikle og opprettholde en høy faglig standard i utdanning og utøving av fagområdene.

Forbundets formål er å ivareta medlemmenes inntekts- og arbeidsforhold på en måte som sikrer yrkesgruppens posisjon, lønnsutvikling og muligheter i yrkeslivet. Forbundet arbeider også for faglig samarbeid og utvikling i Norge og over landegrensene.

Norsk Radiografforbund er utgiver av fagtidsskriftet Hold Pusten. Tidsskriftet er medlem av Fagpressen, og drives i tråd med Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Hold Pusten driver saklig, uavhengig og kritisk journalistikk i samsvar med forbundets formålsparagraf, medlemmenes faglige identitet og forbundets grunnleggende verdier. Hold Pusten søker å gjenspeile den faglige utviklingen innen radiografi og stråleterapi, og ønsker å stimulere til engasjement og debatt. Hold Pusten er et vitenskapelig tidsskrift på nivå 1. Vitenskapelige artikler blir vurdert av den vitenskapelige redaktøren og minst to uavhengige fagfeller. www.holdpusten.no

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]