Norsk Herpetologisk Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Herpetologisk Forening (NHF) ble stiftet i 1970 og er en interesseforening for alle som er interessert i reptiler og amfibier.

NHF arbeider for å få herptilhold legalisert i Norge, og fungerer som høringsinstans og bidragsyter i forbindelse med arbeid rundt ny lovgivning og nye forskrifter ovenfor lovgivende myndigheter. De støtter vern av herptiler nasjonalt og internasjonalt, og arbeider for at et mer riktig bilde av herptiler og herptilhobbyen presenteres gjennom media. Videre arbeider NHF for vern av herptiler nasjonalt og internasjonalt og sprer informasjon om norske arter.

Siden 1977 har det vært et forbud mot å holde, innføre og omsette reptiler og amfibier i Norge. Man mente at klimaet i Norge ikke var egnet for hold av eksotiske dyr, og valgte derfor å forby hold av dyrevernshensyn. NHF mener at dette forbudet virker mot sin hensikt, og i de siste årene har NHFs fremste oppgave vært å arbeide for en legalisering når det gjelder hold av herptiler.

NHF arbeider også med å informere om lovverket og forvaltningen, gir informasjon og veiledning i riktig hold av herptiler, og informerer om veterinærspørsmål. Foreningen støtter dessuten feltarbeid og vern av herptiler nasjonalt og internasjonalt, og arrangerer jevnlig herptil-ekskursjoner i norsk natur for medlemmer og andre interesserte for å se dyrene i sitt naturlige miljø. NHF ønsker også å hindre fryktreaksjoner som fører til at folk dreper f.eks. hoggormer eller padder i sitt nærmiljø ved å opplyse og påvirke holdningene overfor disse dyrene og evt. finne andre løsninger som f.eks. å omplassere dyrene lenger unna boligområdet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

zoologistubbDenne zoologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.