Norsk Forening for Fartøyvern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Forening for Fartøyvern er en interesseorganisasjon som ble stiftet i 1985. Foreningen har som formål å fremme bevaring av verneverdige fartøyer etter antikvariske prinsipper, fremme samarbeid mellom fartøyeierne og styrke de menneskelige ressurser og materielle vilkår knyttet til vernearbeidet, og ha en enhetlig opptreden overfor myndighetene.

177 fartøyer, de aller fleste vernet/fredet av Riksantikvaren, er tilsluttet organisasjonen og over 12 100 personer tilsluttet lokalt.[1]

Foreningen mottar tilskudd fra Riksantikvaren.[2]

Foreningen er medlem av Norges kulturvernforbund.[3]

Medlemsfartøyene[rediger | rediger kilde]

Medlemsfartøyene utgjør en variert samling av dekkede eller større åpne fartøyer som:

Nytt om fartøyvern[rediger | rediger kilde]

Norsk Forening for Fartøyvern gir ut nyhetsbrevet Nytt om fartøyvern. Dette når ut til om lag 1035 faste abonnementer.[trenger referanse]

Sekretariatet[rediger | rediger kilde]

Sekretariatet holder til i Oslo, og deler lokaler med flere av medlemsorganisasjonene i Norges kulturvernforbund i Øvre Slottsgate 2b. Hedda Lombardo har vært generalsekretær for Norsk Forening for Fartøyvern siden 2013[4]. Rådgiver er Christian Lien Jensen, og siden 2016 har Rune Nylund Larsen vært med som prosjektleder for Nasjonal Verneplan for Fartøy.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Medlemsfartøy | Norsk Forening for Fartøyvern». norsk-fartoyvern.no. Besøkt 19. september 2017. 
  2. ^ Riksantikvaren. «Tilskudd til fartøy i 2017 - Riksantikvaren». www.riksantikvaren.no (norsk). Besøkt 5. august 2017. 
  3. ^ http://kulturvern.no/medlemmer/norsk-forening-for-fartyvern/
  4. ^ «Ny generalsekretær i Norsk Forening for Fartøyvern «  Kulturvernforbundet». kulturvern.no. Besøkt 19. september 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]