Norsk Aero

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Norsk Aero AS)
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk Aero AS
Logo - Norsk Aero AS.png
Org.formAksjeselskap
Org.nummer947 005 987
BransjeForlag, trykkeri og distribusjon
Etablert30. desember 1987 Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret
Hovedkontor Oslo
LandNorge
NøkkelpersonerØivind Tollefsen
Adm. dir. Øivind Tollefsen[1]
Nettsted Offisielt nettsted

Norsk Aero AS er et privat aksjeselskap etablert i 1987. Selskapets forretningsadresse er Wergelandsveien 1, Oslo. Selskapets virksomhet har tradisjonelt i hovedsak vært rettet mot luftfartsmiljøet i Norge. En av selskapets mangeårige samarbeidspartner var Luftfartsverket, nå Avinor AS.

Etter delingen av Luftfartsverket tidlig på 2000-tallet i Luftfartstilsynet og Avinor AS har samarbeidet fortsatt med begge disse selskaper.

I de senere år har selskapet også tilbudt tjenester til andre oppdragsgivere. Viktige kunder i dag er blant annet Statens jernbanetilsyn, Statens havarikommisjon for transport - SHT, Norges Idrettsforbund, Akilles Forlag, Norges Luftsportforbund og Juristenes Utdanningssenter.

Trykk og distribusjonsvirksomheten (Aero Print)[rediger | rediger kilde]

Aero Print er et moderne digitaltrykkeri. Selskapet leverer alt fra enkle trykksaker til avanserte fargeproduksjoner på papir, bannere, roll-ups og liknende.

En viktig del av selskapets kjernevirksomhet er å tilby kunder komplette løsninger for pakking og utsendelse av kurs- og konferansemateriell, offentlige dokumenter, rapporter og kommersielt promotionmateriell.

Norsk Aero AS er et svanemerket trykkeri (lisensnummer 241 866). Svanemerkingen omfatter bedriftens produksjon av trykksaker og er et bevis på at virksomheten drives miljømessig bærekraftig.

Forlagsvirksomheten (Aero Forlag)[rediger | rediger kilde]

Norsk Aero ivaretar salg av faglitteratur, publikasjoner og forskrifter på vegne av Avinor AS, ICAO, Statens havarikommisjon for transport og Statens jernbanetilsyn. Publikasjonene leveres med revisjonstjenester, og oppfølging av dette er en vesentlig del av virksomheten.

Norsk Aero innehar rettigheter til, og utgir en rekke fagbøker knyttet til fly- og luftsportsmiljøet som blant annet angår fagområder som fjellflyging, halehjulsflyging, fallskjermhopping og utenlandsflyging. I tillegg gir selskapet ut forskriftssamlinger, eksempelvis forskriftssamling for jernbanen.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet ble stiftet den 30.12.1987 som et selskap 100 % eid av Norsk Aero Klubb (nå Norges Luftsportforbund). Selskapets formål var, og er fortsatt, ”å omsette varer og tjenester innen forlags- og distribusjonsvirksomhet, samt grafisk produksjon og fremstilling av trykksaker”.

Norges Luftsportsforbund solgte i april 2013 samtlige aksjer i selskapet til daglig leder Øivind Tollefsen. På samme tid ble varer og aktiva knyttet til butikkvirksomheten solgt ut til det nystartede selskapet Pilotbutikken AS.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]