Norm of the North

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norm of the North
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Komedie
Eventyr
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
Lengde86 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTrevor Wall
ProdusentNicolas Atlan
Paul Cummins
Ken Katsumoto
Steve Rosen
Liz Young
Mike Young
ManusforfatterJack Donaldson
Derek Elliott
MusikkStephen McKeon
Foran kamera
MedvirkendeRob Schneider
Bill Nighy
Heather Graham
Ken Jeong
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Norm of the North er en amerikansk animasjonsfilm fra 2016. Filmen er regissert av Trevor Wall, skrevet av Jack Donaldson og Derek Elliott, og har Rob Schneider, Bill Nighy, Heather Graham og Ken Jeong i hovedrollene.

Polarbjørnen Norm og hans tre lemen-venner blir flyttet fra sitt hjem i Arktis til New York City. Norm infiltrerer et firma i rollen som maskot.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Isbjørnen Norm er sønnen til kongen av Arktis. I ungdommen oppdager Norm at han har evnen til å snakke med mennesker, et trekk som bare bestefaren hans deler. På grunn av dette blir han utstøtt fra de andre dyrene, bare akseptert av Sokrates, en klok måke, og Elizabeth, en kvinnelig isbjørn som Norm er veldig forelsket i. Flere år senere har Normss bestefar forsvunnet, og menneskelige turister fyller Arktis. Sokrates viser Norm en luksuriøs leilighet som er installert på isen. I denne leiligheten er Vera, en representant for den velstående utvikleren Mr. Greene. Etter at Norm redder Vera fra et skred, forteller Mr. Greene at hun må finne en skuespiller som kan spille en isbjørn for en kampanje han ønsker å kjøre.

Sokrates overbeviser Norm om å gjemme seg på et skip som skal til New York City. I byen ar Norm en audition hvor han utgir seg for å være en skuespiller kledd som en bjørn, for Mr. Greene's reklame og spiser middag sammen med Vera. Mr. Greene, som innser at Norm er en ekte bjørn, mistenker at Norm har kommet for å frigjøre bestefaren sin, som Greene tidligere tok til fange. Under en offentlig hendelse som involverte Greene som forsøkte å skyte Norm med et bedøvende stoff i en restaurant, bestemmer Green seg for å ansette Norm som maskot. Norm møter Veras datter Olympia, som forteller at Mr. Greene planlegger å bygge flere hjem å installere i Arktis. Norm ønsker å forhindre dette, og redde Arktis fra menneskene. Men samtidig ønsker Norm å gjenforenes med bestefaren sin, og reise hjem til Arktis hvor han egentlig ønsker hjemme.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rob Schneider.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]