Norgesmesterskapet i fotofikling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Originalmaleriet Leiv Eriksson oppdager Amerika ble malt av Chr. Krohg i 1893.
Denne kollasjen, med tittelen "Sterk Mjød", er satt sammen av deler av fotografier av malerier av Chr. Krohg og Salvador Dali. Den kvalifiserte til finaleplass i Norgesmesterskapet i fotofikling i 2006. ©Robert E. Haraldsen.

Norgesmesterskapet i fotofikling ble arrangert første gang i 2006. NRK introduserte i februar dette året en årlig åpen konkurranse via sin internettside Alltid Moro[1] der internettbrukere ble oppfordret til å fikle, det vil si digitalt fotomanipulere, forhåndsbestemte bilder.

De fire ukentlige kvalifiseringsrundene foregikk slik at et nytt originalbilde for hver uke ble lagt ut på nettsiden og det ble gitt en ukes tidsfrist. Deretter valgte en jury, bestående av kunsthistoriker Tommy Sørbø, billedkunstner Rolf Groven og humorist / programleder Rune Gokstad, ut to finalister fra hver omgang til å gå videre til finalen 11. mars.

Etter de fire omgangene var de åtte finalisten, pluss to ekstra finalister, valgt ut og klare for den store finalerunden på Henie-Onstad KunstsenterHøvikodden utenfor Oslo.

Deltakerne fikk på et gitt tidspunkt se det bilde, det samme for alle, de skulle manipulere.

En halv time deretter plasserte deltakerne seg ved hver sin datamaskin med tilgang til Internett under kontinuerlig overvåkning fra juryen og publikum, og med en tidsbegrensning på 2 ganger 45 minutter (pluss et kvarters pause) var konkurransens praktiske del i gang.

Det hele ble vist underveis på NRKs nettside. Programleder var Petter Nome.

1.-plass med Norgesmester tittel gikk til Robert E. Haraldsen med bildet "Welcome, Mr. M!".

2.-plass gikk til Mats Bentzen med bildet "Sort/hvit verden"

3.-plass fikk Christian Mørdre med bildet "Tore Strømøy sliter med dalende seertall".

Vinneren fikk i premie Canon fotoutstyr og Adobe programvare for bildebehandling. 2.- og 3.-plasseringene ble beæret med Adobe programvare for bildebehandling.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

NM i fotofikling 2006 TV-sendning[død lenke]