Noahs dyrebare øy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Noahs dyrebare øy
orig. Noah's Island
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Eventyr / Barn
Prod.landBritisk
Sesonger3
Episoder39
Lengde28 min. (per episode)
SpråkEngelsk (dubbet til norsk
Produksjon
SkapereDen europeiske kringkastingsunion
RegiPhilippe Leclerc
Sending
Periode19971999
TV-kanalBBC
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Noahs dyrebare øy (engelsk: Noah's Island) er en britisk animert eventyrserie for barn som ble produsert mellom 1997 og 1999 for Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

Det ble produsert tilsammen 39 episoder, fordelt på tre sesonger med 13 episoder hver. Hver episode var på 28 minutter. Serien ble regissert av Philippe Leclerc og Alan Simpson og skrevet av Elphin Lloyd-Jones og John M. Mills. Serieskaperne hadde tidligere laget Flukta frå Dyreskogen, også for Den europeiske kringkastingsunionen.

Følgende nasjonale kringkastingsselskaper stod bak produksjonen: ORF (Østerrike), BRTN og RTBF (Belgia), Danmarks Radio (Danmark), Yle (Finland), France 2 og France 3 (Frankrike), Westdeutscher Rundfunk/ARD (Tyskland), RTÉ (Irland), RAI (Italia), VPHO (Nederland), NRK (Norge), RTVSLO (Slovenia), SVT (Sverige), TSI og TSR (Sveits) og BBC (Storbritannia).

Noahs dyrebare øy ble sendt på Barne-TV av NRK.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om isbjørnen Noah og en rekke andre dyr som var tatt til fange og var på vei til London Zoo. Skipet med dyrene forliste imidlertid i en storm, og dyrene rømte. Dyrene finner et fristed på en mystisk flytende vulkanøy. De finner ut hvordan de kan styre øya og starter en reise til en øy Noah kaller Diamantina. Underveis plukker de opp andre dyr som har problemer.

Noahs dyrebare øy har blitt rost for å ta opp økologiske temaer på måte som appellerer til barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]