Nini – den stille uke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nini – den stille uke
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerKrim / Drama
Prod.landNorsk
Utgivelsesår2001
Lengde55 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
HovedrollerIren Reppen
Bak kamera
ManusArthur Johansen
RegiEva Isaksen
TittelmusikkKjartan Kristiansen
Sending
Periode9. april13. april 2001
TV-kanalNRK1
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3

Nini – den stille uke er en norsk drama- og kriminalserie som ble sendt som påskekrimNRK1 i 2001. Serien handler om den unge kvinnelige frelsesarmesoldaten og amatørdetektiven Nini (Iren Reppen), som jobber ved arméens kontor for savnede personer.[1] Det er påske og hun forbereder seg på reise til fjells sammen med kjæresten. Disse planene endres når en ung mann med hukommelsestap blir funnet mishandlet i en Fretex-container.

Dette var den andre serien med Nini. Den første ble sendt i 1998 og het bare Nini. I motsetningen til den andre hadde den avsluttende episoder.

Premieren ble sett av 644 000.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Det er påske, og Nini skal til fjells med kjæresten Bror. Så blir en ung mann funnet neddopet i en Fretex-container. Gutten har blitt forsøkt kastrert og lider av hukommelsestap. Frelsesarmeen gir ham raskt navnet Lasarus, men ingen vet hvem han er. Den vanskelige saken gjør at Nini må velge bort påskeferie og bli i byen. Snart blir en virkelig kastrert mann funnet. Saken viser seg etter hvert også å involvere Ninis egen sjef, frelsesoffiseren John.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Den stille uke fikk langt hardere medfart av kritikerne enn den første serien. Dagbladets Andreas Wiese skrev følgende: «Fine bilder og god personregi, men framdriften er kranglete heseblesende, kanskje helst for å skjule svake sider i manus», skr. Enda mer kritisk var VGs anmelder, Ellen Sand, som ga serien terningkast 2 og skrev: «Den røde tråd kan absolutt skimtes. Men kun gjennom et salig rot av kunstige konstruksjoner, krisemaksimering og "tilfeldige" forbindelser til langt over troverdighetsgrensen».[3]

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Krim i to kanaler». NRK. 2001. Besøkt 7. oktober 2016. 
  2. ^ «TV-toppen». VG. 18.04.2001. 
  3. ^ VG - Nye «Nini» - en skuffelse (09.04.2001, s.46-47)