Nils Faarlund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nils Faarlund
Nils Faarlund.jpeg
Faarlund i 2015.
Født9. jan. 1937Rediger på Wikidata (85 år)
Østre TotenRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Den norske friluftslivprisen (2009), Årets Fjellgeit (2013), St. Olavs OrdenRediger på Wikidata

Nils Petter Faarlund (født 9. januar 1937 i Østre Toten) er en norsk sivilingeniør og vegleder i friluftsliv. Han grunnla i 1967 Norges Høgfjellsskole i Hemsedal. I 1972 etablerte han også friluftsliv som høgskolestudium ved Norges idrettshøgskole.

Faarlund vokste opp på Vestgarden Fårlund i Østre Toten, en eiendom han seinere har overtatt. Han er far til radioverten Bjørn Faarlund i P4.

Faarlunds bidrag til norsk friluftsliv er tuftet på hans helhetlige filosofi om naturverd og menneskeverd, grunnfestet i et liv levd i den norske fjellheimen. Hans store livsoppgave har vært å vise vegen til hvordan verdier kan levendegjøres i vår verden som ellers er preget av utnytting og forbruk.[1] Dette arbeidet har gitt ham mange priser og utmerkelser i inn- og utland. Blant annet utnevnte Kongen 9. oktober 2008 Faarlund til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for innsatsen han har gjort for den frivillige og profesjonelle redningstjenesten.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Anders McD Sookermany og Jørgen W. Eriksen (red.), VEGLEDEREN – Et festskrift i anledning Nils Faarlunds 70-årsdag, Gan Aschehoug (2007).
  2. ^ Tone Merete Tho: «Kongeleg utmerking til Nils Faarlund: Nils Faarlund er utnemnd til Riddar 1. klasse av St. Olavs Orden»[død lenke], Hallingdølen, 21. oktober 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]