Nils Faarlund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nils Faarlund
Nils Faarlund.jpeg
Faarlund i 2015.
Født9. januar 1937 (81 år)
Østre Toten
NasjonalitetNorge
Utmerkelser Den norske friluftslivprisen, Årets Fjellgeit, St. Olavs Orden

Nils Petter Faarlund (født 9. januar 1937 i Østre Toten) er en norsk sivilingeniør og vegleder i friluftsliv. Han grunnla i 1967 Norges Høgfjellsskole i Hemsedal. I 1972 etablerte han også friluftsliv som høgskolestudium ved Norges idrettshøgskole.

Faarlund vokste opp på Vestgarden Fårlund i Østre Toten, en eiendom han seinere har overtatt. Han er far til radioverten Bjørn Faarlund i P4.

Faarlunds bidrag til norsk friluftsliv er tuftet på hans helhetlige filosofi om naturverd og menneskeverd, grunnfestet i et liv levd i den norske fjellheimen. Hans store livsoppgave har vært å vise vegen til hvordan verdier kan levendegjøres i vår verden som ellers er preget av utnytting og forbruk.[1] Dette arbeidet har gitt ham mange priser og utmerkelser i inn- og utland. Blant annet utnevnte Kongen 9. oktober 2008 Faarlund til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for innsatsen han har gjort for den frivillige og profesjonelle redningstjenesten.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Anders McD Sookermany og Jørgen W. Eriksen (red.), VEGLEDEREN – Et festskrift i anledning Nils Faarlunds 70-årsdag, Gan Aschehoug (2007).
  2. ^ Tone Merete Tho: «Kongeleg utmerking til Nils Faarlund: Nils Faarlund er utnemnd til Riddar 1. klasse av St. Olavs Orden»[død lenke], Hallingdølen, 21. oktober 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata