Hopp til innhold

Nidaros domkor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nidaros domkor, et av Nidarosdomens fem faste kor, er et kammerkor som fremfører sentrale kirkemusikalske verk fra hele det omfattende korrepertoaret.

A cappella-musikk, gjerne både nyere og norsk sådan, er et viktig satsningsområde, men også større og mindre verk med orkester og solister er en del av korets repertoar. Koret kjennetegnes ved sine allsidige uttrykksformer, som spenner fra unison gregoriansk sang og sang i mindre ensembler til verk for to kor. Dette gir den enkelte sanger store musikalske utfordringer. Koret ble startet i 1946 og består av ca. 40 sangere.

Nidaros domkor har under sin dirigent og tidligere kunstneriske leder Vivianne Sydnes etablert seg som en sentral aktør i byens musikkliv. Siden januar 2016 ledes koret av Karen Haugom Olsen. Koret har deltatt på Trondheim Kammermusikkfestival og samarbeider med blant andre Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Jazzforum, Norsk Barokkorkester og NRK.

Årlig gir koret om lag 15 konserter og spiller en sentral rolle i Nidarosdomens gudstjenesteliv. Koret reiser jevnlig på utenlandsturneer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]