Nicole Brown Simpson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Nicole Brown Simpson (født 19. mai 1959 i Frankfurt, Vest-Tyskland – død 12. juni 1994 i Los Angeles, California) var eks-konen til den tidligere amerikanske fotballspilleren O. J. Simpson. Hun ble myrdet i sitt hjem i Los Angeles, California sammen med sin gode venn Ronald Lyle Goldman.

Hennes tidligere ektemann, O. J. Simpson, ble arrestert og funnet ikke skyldig i drap både henne og Ronald Goldman i en kontroversiell rettssak. O. J. Simpson ble senere funnet ansvarlig for dødsfall i en sivil sak anlagt av familiene til de to ofrene.

Nicole Brown møtte O. J. Simpson for første gang i juni 1977 mens hun jobbet som servitør på en nattklubb ved Beverly Hills som het Daisy. Selv om han fortsatt var gift med sin første kone Marguerite så startet Simpson og Brown et forhold frem til Simpson og kona Marguerite ble skilt i mars 1980.

Brown og Simpson giftet seg den 2. februar 1985, fem år etter hans avgang som profesjonell fotballspiller. De fikk to barn sammen, Sydney Brooke (født 17. oktober 1985) og Justin Ryan Simpson (født 6. august 1988). Ekteskapet varte i syv år, frem til Brown søkte om skilsmisse i 1992, angivelig på grunn av «uforsonlige forskjeller» mellom ekteparet.

Om morgenen 13. juni 1994, etter at naboer hadde varslet politiet, ble de lemlestede likene av Nicole Simpson og hennes gode venn Ronald Goldman funnet vedlagt på gårdsplassen foran hennes leilighet i Sør Bundy Drive i Brentwood-området i Los Angeles. Goldman var en servitør på restauranten Mezzaluna, hvor Brown og hennes familie hadde spist middag den samme kvelden som de ble funnet drept.

O. J. Simpson ble arrestert og siktet for begge drapene. Men han ble senere frikjent for disse forbrytelsene i den senere rettssaken mot ham. Men i en etterfølgende sivil rettssak, ble han funnet ansvarlig for drapene både på sin eks-kone og på Ronald Goldman. Han ble i denne rettssaken beordret til å betale $ 33,500,000 (USD) til de etterlatte av familiene til Brown og Goldman.

I 1994 etablerte Nicole Brown`s søster Denise Brown et minnefond kalt The Nicole Brown Charitable Foundation i Nicole Brown`s minne. Dette fondet hadde som mål å skulle hjelpe ofre for vold i hjemmet.