Nicolás de Jesús López Rodríguez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nicolás de Jesús López Rodríguez
Nicolas Lopez Rodriguez.jpg
Født31. oktober 1936 (82 år)
La Vega provins
Utdannet ved Gregoriana, Det pavelige universitet Sankt Thomas Aquinas
Beskjeftigelse Katolsk prest (1961–)
Nasjonalitet Den dominikanske republikk
Utmerkelser Storkorset av Isabella den katolskes orden, storkors av Solordenen

Nicolás de Jesús López Rodríguez (født 31. oktober 1936 i Barranca, Den dominikanske republikk) er en av Den katolske kirkes kardinaler og erkebiskop av Santo Domingo i Den dominikanske republikk.

Nicolás de Jesús López Rodríguez studerte filosofi og katolsk teologi ved Presteseminaret i Santo Domingo, og ble presteviet i 1961 i La Vega. Deretter virket han i menighetssjelesorgen. Ved siden av fortsatte han med fordypningsstudier, og ble etterhvert sendt til Roma der han spesialiserte seg innen pastoralsosiologi, sosialvietenskaper und kirkerett. Deretter fikk han forskjellige verv i forvaltningen av sitt hjembispedømme La Vega, og ble u 1970 generalvikar for dette bispedømmet.

I 1978 ble han første biskop av det nyopprettede bispedømmet San Francisco de Macorís. Han var rektor for universitetet Nordestana i San Francisco de Macorís fra desember 1979 til mai 1984. I 1981 ble han promovert til erkebiskop av Santo Domingo. Mellom 1984 og 2002 var han formann for bispekonferansen. Pave Johannes Paul II tok ham opp i kardinalskollegiet i juni 1991.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]