Nicolás de Jesús López Rodríguez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nicolás de Jesús López Rodríguez
Nicolas Lopez Rodriguez.jpg
Født31. oktober 1936 (81 år)
Den dominikanske republikk
Utdannet ved Gregoriana
Beskjeftigelse Katolsk prest
NasjonalitetDen dominikanske republikk
LivssynDen romersk-katolske kirke
Utmerkelser Storkorset av Isabella den katolskes orden

Nicolás de Jesús López Rodríguez (født 31. oktober 1936 i Barranca, Den dominikanske republikk) er en av Den katolske kirkes kardinaler og erkebiskop av Santo Domingo i Den dominikanske republikk.

Nicolás de Jesús López Rodríguez studerte filosofi og katolsk teologi ved Presteseminaret i Santo Domingo, og ble presteviet i 1961 i La Vega. Deretter virket han i menighetssjelesorgen. Ved siden av fortsatte han med fordypningsstudier, og ble etterhvert sendt til Roma der han spesialiserte seg innen pastoralsosiologi, sosialvietenskaper und kirkerett. Deretter fikk han forskjellige verv i forvaltningen av sitt hjembispedømme La Vega, og ble u 1970 generalvikar for dette bispedømmet.

I 1978 ble han første biskop av det nyopprettede bispedømmet San Francisco de Macorís. Han var rektor for universitetet Nordestana i San Francisco de Macorís fra desember 1979 til mai 1984. I 1981 ble han promovert til erkebiskop av Santo Domingo. Mellom 1984 og 2002 var han formann for bispekonferansen. Pave Johannes Paul II tok ham opp i kardinalskollegiet i juni 1991.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]