Nicaraguakanalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Nicaragua med kanalen tegnet inn
Kart over Nicaragua som viser fire mulige traseer for kanalen som ble foreslått i 2013. Den nest sørligste av dem ble valgt.

Nicaraguakanalen var en planlagt kanal gjennom Nicaragua som skulle binde sammen Atlanterhavet og Stillehavet. Den ville vært 278 kilometer lang,[1] ha krysset den sørlige delen av landet, mens 105 kilometer av kanalen ville gått over Nicaraguasjøen.[2] Kanalen ble foreslått allerede på begynnelsen av 1800-tallet, men planene ble forlatt og Panamakanalen ble bygget i stedet. Som en følge av kapasitetsbegrensinger i Pamanakanalen var det på begynnelsen av 2000-tallet igjen diskusjoner om bygging av kanalen.

Nasjonalforsamlingen i Nicaragua ga i 2012 grønt lys for bygging av kanalen, og 28. juni 2013 ble det underskrevet en kontrakt som ga den Hongkong-baserte investorgruppen HKND Group en 50-års konsesjon til å utrede, bygge og drive kanalen.[3] På det tidspunktet ble det sagt at konstruksjonen skulle begynne i mai 2014 og ferdigstilles i 2019.[4] Byggestart ble markert ved en seremoni den 23. desember 2014, da arbeid med anleggsvei til ny havn på stillehavssiden ble satt i gang.[5] HKND viste seg imidlertid å være en luftslott uten reel mulighet eller vilje til å bygge noen kanal, og noe mer enn en liten grusvei ble aldri bygget. En frihandelssone, et turistkompleks og en stor internasjonal flyplass ved Rivas, med en terminal på 15 000 m² og en kapasitet på 1,05 millioner passasjerer i året var endel av planene.[2]


Kanalen ville ha hatt innløp ved Brito, nær byen Rivas, på stillehavssiden, og ved Punta Águila på atlanterhavssiden.[2]

Det var flere problemer knyttet til byggingen. Blant annet var miljøvernere bekymret for følgene av skipstrafikk på Cocibolasjøen, som er den største ferskvannssjøen i Mellom-Amerika.[1] En stor del innbyggere vil også måtte bli tvangsflyttet fra hjemmene sine.[1] Det var imidlertid de enorme kostnadene som veltet prosjektet, totalt var det estimert å koste 50 milliarder US dollars å bygge kanalen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]