Nevill Maskelyne Smyth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Nevill Maskelyne Smyth
Født14. august 1868
Westminster
Død21. juli 1941 (72 år)
Balmoral, Victoria
Utdannet ved Westminster School, Royal Military College, Sandhurst
Beskjeftigelse Militærperson
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Victoria Cross, kommandørridder av Order of the Bath

Nevill Maskelyne Smyth (født 14. august 1868, død 21. juli 1941) var en britisk offiser og mottaker av Victoria Cross, den høyeste og mest prestisjetunge medaljen som kan tildeles britiske styrker for tapperhet i møte med fienden.

Nevill Smuth var sønnen til Sir Warington Wilkinson Smyth, en kjent geolog, og hans bestefar var admiral W. H. Smyth. Smyth ble utdannet ved Westminster School og han ble senere uteksaminert fra Royal Military College i Sandhurst, i 1888. Smyth ble utstasjonert i Britisk India med grad som fenrik den 22. august 1888. I 1896 ble Smith stasjonert i Kairo med sitt regiment, og han ble forfremmet til løytnant den 26. april samme år.

Den 8. desember 1897 ble Smyth forfremmet til kaptein og han ble forfremmet til oberstløytnant 1. mai 1909 før han ble utlånt til den egyptiske hæren og i 1913-1914 var Smyth kommandant for distriktet Khartoum i Sudan hvor han var aktiv i bekjempelsen av slave-handel. Smyth ble utnevnt til Kommandør av Order of the Bath (CB) under en seremoni i januar 1916. Smyth ledet en brigade i Frankrike i 1916, og den 28. desember samme år tok han kommandoen over den andre australske divisjon med grad som midlertidig generalmajor.

Under den første verdenskrig ble Smyth tildelt den belgiske utmerkelsen Croix de Guerre, og den franske Æreslegionen for hans militære prestasjoner under denne verdenskrigen. Smyth pensjonerte seg fra den britiske hæren den 5. juli 1924. Etter hans militære avgang emigrerte Smyth til Australia og begynte med gårdsbruk i Balmoral, Victoria i 1925 sammen med sin kone og tre barn. En av hans sønner, Dacre Smyth, begynte på en militær karriere i den australske marinen.