Need for Speed: Most Wanted

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Need for Speed: Most Wanted
Need for speed.jpg
UtviklerEA Black Box (PS2, Xbox, Xbox 360, GC)
EA Redwood Shores (Windows og PSP)
UtgiverElectronic Arts
Distributør Nintendo eShopRediger på Wikidata
SerieNeed for Speed
Forrige i serienNeed for Speed: Underground 2
Neste i serienNeed for Speed: Carbon
PlattformWindows, Xbox 360, Mac OS X, PlayStation, Xbox, Nintendo GameCube, PlayStation Portable, Game Boy Advance, Nintendo DS, Mobiltelefoner
UtgivelsePS2, Xbox og GC:
USA 15. november 2005
PAL 24. november 2005
Xbox 360:
USA 22. november 2006
PAL 2. desember 2005
Mobiltelefoner:
USA 21. desember 2005
PC og PSP:
USA 21. desember 2005
SjangerRacingspill
ModusEnspiller
Flerspiller
AldersgrenseBBFC: PG
CERO: B
ESRB: T
OFLC: G
PEGI: 12+
PEGI (Finland): 11+
USK: 12+
Nettstedwww.ea.com/need-for-speed-most-wanted

Need for Speed: Most Wanted (NFS:MW) er et racing-spill utviklet av EA Black Box og utgitt av Electronic Arts på en rekke plattformer. Spillet er en del av Need for Speed-serien. Det bringer tilbake biljakter med politi til serien og inneholder mye av bilmodifikasjonsmulighetene fra Need for Speed: Underground-spillene. Det ble laget en oppfølger kalt Need for Speed: Carbon.

Spilleren deltar i ulovlige racing, og benytter en rekke virkelige biler (tilgjengelig på tidspunktet for spillets utvikling og publisering) som kan oppgraderes og tilpasses med nye deler. Spillet har tre forskjellige spill-moduser: Career, Quick Race og Challenge Series. Handlingen foregår i den fiktive byen Rockport, som består av tre store distrikter (Rosewood, Camden Beach og Downtown Rockport) og inneholder både dystre industri-områder, mer velstående forsteder, fjell-rike og skog-kledde omgivelser, et universitet og et sentrum.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med at spilleren deltar i racing mot Clarence "Razor" Callahan. Men i løpet av konkurransen får spilleren beskjed om at bilen hans fikk en olje-lekkasje ved startlinjen, og at spilleren må avslutte løpet med en gang. I løpet av hele spillet får spilleren også store problemer med politibetjent Jonathan Cross fra Rockport Police Department, og hans ikke-navngitte partner, som forsøker å arrestere samtlige ulovlige racing-sjåfører i området.

Spilleren begynner å konkurrere mot en rekke andre racere, for eksempel Ronald "Ronnie" McCrea, og blir venn med andre racere. Alle hendelsene i dette spillet fører til slutt til det neste spillet i denne serien: Need For Speed: Carbon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]