Need for Speed: Most Wanted

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Need for Speed: Most Wanted
UtviklerEA Black Box (PS2, Xbox, Xbox 360, GC)
EA Redwood Shores (Windows og PSP)
UtgiverElectronic Arts
DistributørNintendo eShop
ForfatterAdrian Vershinin
SerieNeed for Speed
SpillmotorEA Graphics Library
PlattformWindows, Xbox 360, Mac OS X, PlayStation, Xbox, Nintendo GameCube, PlayStation Portable, Game Boy Advance, Nintendo DS, Mobiltelefoner
UtgivelsePS2, Xbox og GC:
USA 15. november 2005
PAL 24. november 2005
Xbox 360:
USA 22. november 2006
PAL 2. desember 2005
Mobiltelefoner:
USA 21. desember 2005
PC og PSP:
USA 21. desember 2005
SjangerRacingspill
ModusEnspiller
Flerspiller
AldersgrenseBBFC: PG
CERO: B
ESRB: T
OFLC: G
PEGI: 12+
PEGI (Finland): 11+
USK: 12+
Nettstedwww.ea.com/need-for-speed-most-wanted
Forrige i serienQ726190
Neste i serienNeed for Speed: Carbon

Need for Speed: Most Wanted (NFS:MW) er et racing-spill utviklet av EA Black Box og utgitt av Electronic Arts på en rekke plattformer. Spillet er en del av Need for Speed-serien. Det bringer tilbake biljakter med politi til serien og inneholder mye av bilmodifikasjonsmulighetene fra Need for Speed: Underground-spillene. Det ble laget en oppfølger kalt Need for Speed: Carbon.

Spilleren deltar i ulovlige racing, og benytter en rekke virkelige biler (tilgjengelig på tidspunktet for spillets utvikling og publisering) som kan oppgraderes og tilpasses med nye deler. Spillet har tre forskjellige spill-moduser: Career, Quick Race og Challenge Series. Handlingen foregår i den fiktive byen Rockport, som består av tre store distrikter (Rosewood, Camden Beach og Downtown Rockport) og inneholder både dystre industri-områder, mer velstående forsteder, fjell-rike og skog-kledde omgivelser, et universitet og et sentrum.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med at spilleren deltar i racing mot Clarence "Razor" Callahan. Men i løpet av konkurransen får spilleren beskjed om at bilen hans fikk en olje-lekkasje ved startlinjen, og at spilleren må avslutte løpet med en gang. I løpet av hele spillet får spilleren også store problemer med politibetjent Jonathan Cross fra Rockport Police Department, og hans ikke-navngitte partner, som forsøker å arrestere samtlige ulovlige racing-sjåfører i området.

Spilleren begynner å konkurrere mot en rekke andre racere, for eksempel Ronald "Ronnie" McCrea, og blir venn med andre racere. Alle hendelsene i dette spillet fører til slutt til det neste spillet i denne serien: Need For Speed: Carbon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]