Simon Kapwepwe internasjonale lufthavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ndola internasjonale lufthavn»)
Simon Kapwepwe internasjonale lufthavn
IATA: NLAICAO: FLSK
Basisdata
BetjenerNdola
12°57′42″S 28°31′0″Ø
Kart
Simon Kapwepwe internasjonale lufthavn
12°57′42″S 28°31′00″Ø

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Ndola internasjonale lufthavn (Simon Mwansa Kapwepwe International Airport) (IATA: NLAICAO: FLSK) er en flyplass i Kobberbeltet i det nordlige Zambia, i Ndola, nær grensen til Den demokratiske republikken Kongo. Den var offisielt kalt Ndola Airport før den i 2011 fikk nytt navn etter Simon Kapwepwe, landets tidligere visepresident.

Flyplassen ligger om lag 272 km nord for Lusaka internasjonale lufthavn, Zambias største lufthavn,[1] og 1 270 moh.[2] Den har to parallelle betong-rullebaner, en på 1 219 m. og den andre på 2 514 m. Plassen betjener óg andre byer i Kopperbeltet, både innenlandske og internasjonale med både passasjerer og frakt.

Ulykker og hendelser[rediger | rediger kilde]

Ulykker[rediger | rediger kilde]

Midnatt 17. -18. september 1961 havarerte Transair Swedens DC-6B i et skogholt få mil nord for flyplassen Alle ombord, en besetning på fem, alle fra Malmö, og elleve passasjerer omkom.[3] Ulykkesårsaken ble aldri fastlslått, og det er bltt spekulert i om flyet var blitt beskutt av opprørssoldater i Kongo, eller om det ble plassert sprengstoff om bord mens flyet stod på bakken i Léopoldville.[3]

  • Aviation Safety Networks database [1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]