Natalja Korosteljova

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Natalja Korosteljova
Natalia Korosteleva by Ivan Isaev from Russian Ski Magazine.JPG
Født4. oktober 1981 (36 år)
Tsjusovoj
Beskjeftigelse Langrennsløper
NasjonalitetRussland
Sportlangrenn

Natalja Sergejevna Korosteljova (russisk: Наталья Сергеевна Коростелёва, født 4. oktober 1981) er en russisk langrennsløper. Hun ble født i Perm, men bor i Tjumen. Hennes bror, Nikolaj Morilov, er også langrennsløper. Korosteljeva er en del bedre i fristil enn i klassisk, men hun har plasseringer blant de fem beste i distanserenn i begge stilartene, i tillegg sprint.

Korosteljova debuterte i verdenscupen i 2002 med en tiendeplass på sprinten i Düsseldorf. Under VM i Val di Fiemme 2003 var hun med på det russiske laget som tok bronse. Korosteljeva var svært nære sin første pallplassering på dobbel jaktstart under verdenscupavslutningen i Falun i 2003, men ble til slutt nummer fire. Pallplasseringen kom først på 15 km fristil, fellesstart i Rybinsk i 2007, hvor hun tok andreplassen bak norske Astrid Uhrenholdt Jacobsen. En dag senere ble hun nummer tre på sprint fristil. Under Tour de Ski 2007/08 tok hun andreplass i Asiago i samme disiplin.

Etter en sesong uten pallplasseringer, ble hun nummer to på sprinten i Düsseldorf i sesongen 2009/10. Hun tangerte dermed sin beste individuelle plassering. 1. januar 2010 tok hun en ny andreplass på prologen i Tour de Ski, og noen dager senere vant hun sprinten i Praha.

Under Vinter-OL 2010 i Vancouver tok hun bronse på lagsprint sammen med Irina Khazova.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]