Natalja Korosteljova

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Natalja Korosteljova
Natalia Korosteleva by Ivan Isaev from Russian Ski Magazine.JPG
Født4. oktober 1981 (38 år)
Tsjusovoj
Beskjeftigelse Langrennsløper
Nasjonalitet Russland, Sovjetunionen
Sportlangrenn
Høyde162 centimeter

Natalja Sergejevna Korosteljova (russisk: Наталья Сергеевна Коростелёва, født 4. oktober 1981) er en russisk langrennsløper. Hun ble født i Perm, men bor i Tjumen. Hennes bror, Nikolaj Morilov, er også langrennsløper. Korosteljeva er en del bedre i fristil enn i klassisk, men hun har plasseringer blant de fem beste i distanserenn i begge stilartene, i tillegg sprint.

Korosteljova debuterte i verdenscupen i 2002 med en tiendeplass på sprinten i Düsseldorf. Under VM i Val di Fiemme 2003 var hun med på det russiske laget som tok bronse. Korosteljeva var svært nære sin første pallplassering på dobbel jaktstart under verdenscupavslutningen i Falun i 2003, men ble til slutt nummer fire. Pallplasseringen kom først på 15 km fristil, fellesstart i Rybinsk i 2007, hvor hun tok andreplassen bak norske Astrid Uhrenholdt Jacobsen. En dag senere ble hun nummer tre på sprint fristil. Under Tour de Ski 2007/08 tok hun andreplass i Asiago i samme disiplin.

Etter en sesong uten pallplasseringer, ble hun nummer to på sprinten i Düsseldorf i sesongen 2009/10. Hun tangerte dermed sin beste individuelle plassering. 1. januar 2010 tok hun en ny andreplass på prologen i Tour de Ski, og noen dager senere vant hun sprinten i Praha.

Under Vinter-OL 2010 i Vancouver tok hun bronse på lagsprint sammen med Irina Khazova.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]