Natacha Atlas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Natacha Atlas 2008 Budapest

Natacha Atlas (arabisk: نتاشا أطلس‎) født 20. mars 1964, er en egyptisk-britisk sanger[1][2][3] som er kjent for å kombinere arabiske og vestlige musikkformer i sin musikk. Særlig hiphop er et fremtredende vestlig element i musikken hennes. Hun har selv omtalt musikken sin som "cha'abi moderne" (moderne folkemusikk). Musikalsk er hun også påvirket av blant annet marokkansk musikk, drum and bass og reggae.

Atlas startet sin musikalske karriere som medlem av world fusion-bandet Transglobal Underground. I 1995 begynte hun å utvikle en solo-karriere da hun ga ut platen Diaspora. Senere har hun utgitt syv soloalbum og samarbeidet med en rekke artister. Med sin versjon av sangen "Mon amie la rose" fikk hun en overraskende suksess i Frankrike, med en 16. plass på franske hitlister i 1999. Den 23. oktober 2015 slapp hun albumet Myriad Road, som var produsert av den fransk-libanesiske jazz-musikeren Ibrahim Maalouf.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.