Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet (MHFA) er et norsk statlig kompetansesenter for skolen. Senteret ble opprettet i Bergen i 2014, og hadde tidligere kortnavnet Folkehelsesenteret.

Senteret har som mål å formidle sammenhengen mellom helse og barn og unges læring, læringsmiljø og læringsutbytte, med vekt på sunne måltider og fysisk aktivitet. Det skal gi råd i fagene mat og helse og kroppsøving i grunnskolen og videregående opplæring.

Senteret er en del av Institutt for idrett, kosthald og naturfag, Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett ved Høgskulen på Vestlandet (tidligere Høgskolen i Bergen).[1][2] Tidligere hadde senteret fem ansatte; per 2021 deler MHFA ressurser med de øvrige avdelingene ved Institutt for idrett, kosthald og naturfag.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om senteret». mhfa.no. Besøkt 23. februar 2021. «Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet er en del av Institutt for idrett, kosthald og naturfag, Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett ved Høgskulen på Vestlandet.» 
  2. ^ «Forsking - Senter ved HVL». www.hvl.no (norsk nynorsk). Høgskulen på Vestlandet (HVL). Besøkt 23. februar 2021. 
  3. ^ Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet. «Handlingsplan 2019-2023» (PDF). pdf. Besøkt 23. februar 2021 – via Høgskulen på Vestlandet. «2. Forankring og organisering» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]