N7 (Irland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «N7»)
Naas-veiseksjonen av N7 etter oppgradering.

N7 er en nasjonal vei og av de viktigste veirutene i Irland, og går mellom Dublin og Limerick. Den er også tilfartsvei fra Dublin for N8 til Waterford og N9 til Cork. N7 har alltid vært den travleste veien i Irland. Selv på 1960-tallet var det trafikkproblemer som passerte gjennom Naas, den første store byen på vei sørvest ut av Dublin. Ettersom N7 er startpunktet for ruten som fører til de tre regionale byene Limerick, Cork og Waterford, er det en av de viktigste strategiske rutene i landet.[1]

Veien starter sør for Clondalkin i Dublin, der den kalles Naas Road. Et stykke går det trikkeskinner mellom de to kjøreretningene. N7 krysser M50 ved Red Cow Roundabout, som på grunn av de store trafikkproblemene på folkemunne er kjent som Mad Cow Roundabout. Arbeid med å oppgradere denne delen av veien fra fire til seks felt startet i januar 2005. Mad Cow Roundabout skal også erstattes med en mer effektiv trafikkmaskin.

Utenfor Dublin gå veien forbi Naas, Newbridge, Kildare, Monasterevin og Portlaoise. Veien gikk opprinnelig gjennom disse byene, men har blitt lagt utenom og er oppgradert til motorvei under navnet M7.

Etter Portlaoise går den forbi Roscrea og Nenagh før den når den sørlige ringveien rundt Limerick. Deretter går den forbi Annacotty og kommer inn i Limerick ved Castletroy.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «National Primary Route 7», Irish Motorway Info