Mystery Writers of America

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mystery Writers of America (MWA) er en organisasjon for forfattere av kriminallitteratur eller bøker om kriminallitteratur. Organisasjonen er basert i New York.

Organisasjonens formål, som uttrykt på dens hjemmeside, er «å arbeide for høyere aktelse for skriving av kriminallitteratur og respekt for de som arbeider innen sjangeren».

MWA ble grunnlagt i 1945 av Clayton Rawson, Anthony Boucher, Lawrence Treat og Brett Halliday. Den utdeler årlig Edgar-prisene, som sammen med britiske Crime Writers Associations Dagger-priser regnes som verdens mest prestisjefulle kriminallitterære priser. Under utdelingen presenteres også MWAs Grand Master Award for livslangt arbeide innen krimsjangeren av særlig høy kvalitet.

Organisasjonen tilbyr flere former for medlemskap:

  • Active membership for profesjonelle forfattere innen sjangeren kriminallitteratur, hvis arbeider er utgitt eller produsert i USA, som er borgere av USA og bosatt i landet.
  • Associate membership for profesjonelle innen områder som forleggeri, bokhandel og så videre, som er borgere av USA og bosatt i landet.
  • Affiliate membership for hittil upubliserte forfattere eller andre som utfører arbeide innen sjangeren, inkludert ubetalte anmeldere, som er borgere av USA og bosatt i landet.
  • Corresponding members for personer som oppfyller øvrige krav som nevnt ovenfor, men som for tiden er bosatt utenfor USA.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]