Myrerskogveien (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Myrerskogveien
Østover fra Kjelsåsveien
Basisdata
NavnMyrerskogveien (160)
LandNorge
StrøkKjelsås
BydelNordre Aker
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1954
NavnebakgrunnMyrerskogen
TilstøtendeGrefsenveien, Kjelsåsveien, Myrerveien, Nordstjerneveien, Kurveien, Furukollveien, Lachmanns vei

Kart
Myrerskogveien
59°57′50″N 10°47′39″Ø

Myrerskogveien (1-47, 2-60) er en vei på Kjelsås i bydel Nordre Aker i Oslo. Den begynner ved Grefsenveien og krysser blant annet Kjelsåsveien og Kurveien på vei østover. Etter Kurveien dreier den i nordlig retning og går opp i Grefsenåsen der den krysser Myrerbekken og deretter går videre oppover til Lachmanns vei.

Veien fikk navn i 1954 etter området Myrerskogen som utgjorde utmarka til gården Myrer.[1] Tidligere het veien Åsveien.[2]

Veien har mest privathus samt enkelte blokker i Myrer borettslag.[3] Siden andre verdenskrig har det foregått en jevn utbygging og fortetting av bebyggelsen langs veien. I fjellet der eiendommene Myrerskogveien 19 og 21 ligger ble det rundt år 1900 tatt ut granitt som blant annet ble brukt til de store forstøtningsmurene for Gjøvikbanen gjennom Nydalen. Den tidligere hoppbakken Myrerberget hadde adresse Åsveien 15 (Myrerskogveien 27). Eiendommen ble kjøpt av Nydalens Compagnie og stilt til disposisjon for Nydalens Skiklub. Bakken ble sist brukt i 1912. Det tidligere forsamlingshuset Zion,[4] som var eid av Grünerløkkens Blaakorsforening og drevet som utfartssted for rusmibrukere, ligger i nr. 40 og ble ombygget til privatbolig på 1950-tallet. Rønningen Folkehøgskole ligger i nr. 54, på en eiendom som også omfatter hovedbygningen etter Maridalens Turisthotel, før 1900 husmannsplass (Rønningen/Rydningen) under Myrer gård. På eiendommen Myrerskogveien 54 E (tidligere 52 °C) ble det i 2015 reist en boligblokk på 5 etasjer på en tomt som var regulert til småhusbebyggelse. Tomten var kjøpt av Rønningen (KFUM/KFUK) som fikk godtatt en omregulering som tillot at det ble bygget en boligblokk med eksklusive leiligheter på eiendommen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]