My Grandfather's Clock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«My Grandfather's Clock» er en amerikansk sang med melodi og tekst av Henry Clay Work. Den ble skrevet i 1876. Work var også ansvarlig for «Marching Thorugh Georgia». Den er en standardmelodi blant britiske brassband og collier band og er også populær i bluegrassmusikken.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Det blir sagt at sangen er ansvarlig for det vanlige navnet grandfather clock (bestefarsklokke) i steden for det korrekte longcase clocks.[1]

Coverversjoner og inspirasjoner[rediger | rediger kilde]

Sangen ble spilt inn på plate av Boyz II Men i 2004.

En populær leketøyklokke, markedsført av Fisher-Price i 1968, hadde en urskive på seg, som når den ble vridd gjorde at leketøyet spilte sangen sammen med en klokkeaktig tikking og bevegende hender på klokkens overside. En oppdatert versjon av leketøyet (som helt og holdent er laget av plast med forskjellige aktiviteter som en klikkende plastmus på siden) ble markedsført av Fisher-Price i 1994. Imitiasjoner av leketøyet gjort av forskjellige selskaper eksisterer og blir solgt i ulike land over hele verden.

En japansk coverversjon med Ken Hirai ble en stor suksess i Japan i 2002.

Den jamaicanske gitarlegendne Ernest Ranglin har spilt inn «My Grandfather's Clock» ved tallrike anledninger, første gang for Federal Records i 1969.[2]

I musikken til Mcgee's Alice og det ledsagende lydsporet var en spilledåseversjon av refrenget inkludert i én av sangene.

«Grandfather's Clock» var kjent for mange personer som vokste opp i 1950- og 1960-årene. Versjonen som ofte ble spilt på Children's Favourites i den perioden ble spilt inn på plate av the Radio Revellers.

I USA ble en versjon, uten det siste verset med tekst, utgitt på en EP-plate på Peter Pan-etiketten (Den andre sangen på den siden var «The Syncopated Clock». På den andre siden var «The Arkansas Traveler» og «Red River Valley».

Sangen var inspirasjonskilde til Twilight Zone-episoden Ninety Years Without Slumbering.

Kristen, norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Det finnes en kristen, norsk versjon med tittelen «Jeg vil synge en sang».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

  • Nils og Arne med gitar og trekkspill. Klaver: Leonard Gudmundsen. Utgitt på EP-platen Harmoni HEP 217 i 1964.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oxford English Dictionary
  2. ^ Roots Archives