Mussab Hassan Jussef

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mussab Hassan Jussef
Mosab Hassan Yousef (2).jpg
Født5. mai 1978Rediger på Wikidata (43 år)
RamallahRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Selvbiograf, spionRediger på Wikidata
Far Hassan YousefRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Mussab Hassan Jussef (engelsk: Mosab Hassan Yousef, arabisk: مصعب حسن يوسف, tysk: Mussab Hassan Jussef) er en palestinsk forfatter(Son of Hamas) og sønn av en av de som stiftet Hamas.

Hans far, Sheikh Hassan Yousef, var en av grunnleggerne og lederne av Hamas og på grunn av dette tilbrakte Yousef mange år i forskjellige israelske fengsler. Han er den eldste av seks brødre og to søstre. Yousef ble for første gang pågrepet av israelske myndigheter da han var ti år gammel, under den første intifadaen, for å kaste steiner mot israelske bosettere på palestinsk grunn. Som sin fars eldste sønn, ble Yousef ansett som en mulig arving og en fremtredende person i Hamas.

I 1999 møtte Yousef en britisk misjonær som introduserte ham til kristendommen og etterhvert omfavnet han gradvis denne religionen. I 2005 ble Yousef i all hemmelighet døpt i Tel Aviv av en kristen turist. Han forlot Vestbredden til fordel for USA i 2007 og bodde en stund i San Diego, California, hvor han sluttet seg til en kirke. I august 2008, offentliggjorde Yousef sin konvertering til kristendommen og ga ga samtidig avkall på Hamas og det arabiske lederskapet, og dermed satte han seg selv i fare og eksponerte sin familie i Ramallah for forfølgelse og attentat fra hans tidligere muslimske brødre. Yousef har blant annet hevdet at hans mål var å bringe fred til Midtøsten. Han håper likevel å returnere til Israel og Palestina når det kom til varig fred mellom partene. Hans selvbiografi, Sønn av Hamas, ble utgitt i mars 2010.