Musikkonservatoriet i Tromsø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Musikkonservatoriet i Tromsø
Musikkonservatoriet i Tromsø
Krognessveien 33
Grunnlagt 1971
Type konservatorium
Beliggenhet Tromsø
Nettsted konsen.no
Musikkonservatoriet i Tromsø ligger i Troms
Musikkonservatoriet i Tromsø
Musikkonservatoriet i Tromsø
Musikkonservatoriet i Tromsø (Troms)
69°38′09″N 18°54′55″ØKoordinater: 69°38′09″N 18°54′55″Ø

Musikkonservatoriet er et institutt ved Det kunstfaglige fakultet, Universitetet i Tromsø. Musikkonservatoriet tilbyr utøvende og pedagogisk bachelor og master innen musikk, bachelor i kunst- og kulturformidling og en rekke emner innenfor musikk, dans og drama tilpasset lærerutdanningene, samt et bredt utvalg av videreutdanningstilbud.

Musikkonservatoriet er en videreføring av Nordnorsk Musikkonservatorium, som ble opprettet i 1971, og som ble en del av Høgskolen i Tromsø i 1994; i 2009 ble hele høgskolen fusjonert med Universitetet i Tromsø.

Konservatoriet har undervist i rytmisk musikk siden 2003. I 1997 ble det satt i gang et initiativ for å bygge opp et praktisk-kirkelig kompetansesenter i Tromsø. Det førte til opprettelsen av Kirkelig utdanningssenter i nord. Sentret satte fokus på den store mangel på kirkemusikalsk arbeidskraft i landsdelen, som mange hadde pekt på i flere år. I konservatoriets konsertsal var det satt av plass til et orgel som ble innviet i 1999, og senere ble det også bevilget midler til et kirkeorgel plassert i Grønnåsen kirke. Høgskolen bidro med midler til to øveorgler i tillegg til et mobilt lite orgel, og dermed hadde Tromsø nesten fordoblet sin orgelpark. Skolen har i dag utdanningstilbud som gir rett til tittel som kantor i Den Norske Kirke.[1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]