Musikk fra hjertet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Musikk fra hjertet
orig. Music of the Heart
Generell informasjon
Utgivelsesår1999
Prod.landUSA
Lengde123 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiWes Craven
ProdusentSusan Kaplan
Marianne Maddalena
Allan Miller
Walter Scheuer
ManusforfatterPamela Gray
MusikkMason Daring
SjeffotografPeter Deming
KlippGregg Featherman
Patrick Lussier
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett27 millioner dollar
Totalomsetning14,9 millioner dollar[1]
DistributørMiramax Films
Premiere
  • 29. oktober 1999 (1999-10-29) (USA)
  • 24. juni 2000 (2000-06-24) (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Musikk fra hjertet (originaltittel Music of the Heart) er en amerikansk dramafilm fra 1999, regissert av Wes Craven. Manuset ble skrevet av Pamela Gray. Filmen er basert på dokumentarfilmen Small Wonders (1995), som i sin tid ble nominert til Oscar for beste dokumentarfilm.

Musikk fra hjertet er basert på en sann historie om Roberta Guaspari (Meryl Streep), som kjempet for finansiering av musikkutdanning i offentlige skoler i New York. Filmen foregår på to tidsplan: den ene i 1981 da Guaspari begynner som fiolinlærer ved Central Park East School i East Harlem, og den andre ti år senere da skolestyret bestemmer seg for å stoppe finansieringen av musikkprogrammet. Aidan Quinn, Gloria Estefan og Angela Bassett har andre roller i filmen.

Filmen ble nominert til to Oscar-priser for beste kvinnelige hovedrolle (Streep) og beste sang («Music of My Heart»).[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmens første halvdel utspiller seg i 1981. Roberta Guaspari (Meryl Streep) er en ensom butikkansatt og tobarnsmor som nettopp har blitt forlatt av ektemannen. Hun bestemmer seg for å dra til East Harlem for å endelig oppfylle drømmen om å bli fiolinlærer. Guaspari har ingen pedagogisk utdanning å skilte med, men overbeviser likevel Central Park East School om å hyre henne. Til å begynne med er både barna, elevene og rektor skeptisk, men etter hvert viser elevene hennes bemerkelsesverdige resultater. Det blir stadig større konkurranse om plassene i Robertas klasserom.

Andre halvdel foregår ti år senere, når skolestyret bestemmer seg for å stoppe finansieringen av Guasparis musikkprogram. Med hjelp fra sine venner og lokalsamfunnet for øvrig, bestemmer Guaspari seg for å skaffe pengene selv ved å holde en fiolinkonsert.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]