Music and Lyrics

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Music and Lyrics
orig. Music and Lyrics
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie
UtgivelsesårUSAs flagg 9. februar 2007
Storbritannias flagg 14. februar 2007
Norges flagg 9. mars 2007
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde104 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMarc Lawrence
ProdusentMarc Lawrence
Melissa Wells
Scott Elias
ManusforfatterMarc Lawrence
MusikkAdam Schlesinger
SjeffotografXavier Pérez Grobet
KlippSusan E. Morse
Foran kamera
MedvirkendeHugh Grant
Drew Barrymore
Brad Garrett
Kristen Johnston
Haley Bennett
Annen informasjon
Filmformat1.85 : 1
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Music and Lyrics er en romantisk filmkomedie sluppet av Warner Bros. den 9. februar 2007 i Storbritannia. Filmens hovedroller spilles av Hugh Grant som Alex Fletcher, en tidligere popstjerne fra 1980-tallet, og Drew Barrymore i rollen som Sophie Fisher, en tidligere engelsk språkstudent. Filmen forteller historien om deres felles utfordringer i å skrive en ny sang for en av dagens popstjerner; Cora Corman (Haley Bennett), og den medfølgende romansen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alex Fletcher (spilt av Hugh Grant) er en tidligere pop-stjerne som forsøker å gjenopplive sin nedagående karriere, ved å slå seg sammen med den stigende unge stjernen Cora Corman (spilt av Haley Bennett) en ung stjerne som har bedt Alex om å skrive en sang hun kan bruke. Alex er motvillig til å komponere igjen etter to tiår uten å skrive en eneste låt, men sjefen hans mener at karrieren hans er dømt til å mislykkes hvis han ikke gjør det.

Alex oppdager at kvinne han tilfeldigvis kjenner, Sophie Fisher (spilt av Drew Barrymore) viser seg å være veldig flink til å skrive tekst som passer til musikken deres. Sophie var en tidligere student i kreativ skriving under professor i engelsk, Sloan Cates (spilt av Campbell Scott) og Alex og Sophie begynner å samarbeide om å sette sammen en sang med passende musikk. Cora hadde satt en frist for når sangen deres måtte være ferdig. Til Alex og Sophies begeistring, godtar hun den.

Sophie blir bekymret når hun oppdager at Cora ønsker seg en langt mer sexy tolkning av sangen deres, og Sophie føler at dette står i skarp kontrast med den romantiske ånden hun opprinnelig hadde planlagt med sangen. Sophie forsøker å overbevise Cora om å beholde sangen slik den egentlig var, men Alex ønsker ikke å komme på kant med stjernen Cora. I den påfølgende krangelen innrømmer Alex at Coras versjon av sangen deres er forferdelig, men Alex mener at de må akseptere slike forandringer for å drive forretning med andre kjente sangere eller musikere.

Sophie, som har til hensikt å starte et nytt liv i Florida, deltar motvillig på åpningen av Cora sin nye turné som skal begynne ved Madison Square Garden, der Alex og Cora skal debutere med sangen deres. Alex synger en sang han har skrevet helt selv, og etterpå innrømmer han til Sophie at han klarte å overbevise Cora om å droppe den nye langt mer "risky" versjonen av sangen deres. Alex og Cora fremfører melodien deres, nøyaktig slik som han og Sophie hadde til hensikt at den skulle synges. Sangen blir en veldig stor hit for Cora og Alex, og de fortsetter som suksessfulle partnere, både innenfor låtskriving og romantikk.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Hugh Grant

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]