Mr. Lordi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mr. Lordi
Mr lordi hrh.jpg
Andreas Lundstedt, Claudia D'Addio, Tinka Milinović av six4one og Mr. Lordi på Eurovision Velkommen Fest in Athens, Greece (2006)
Født15. februar 1974[1] (45 år)
Rovaniemi
Beskjeftigelse Sanger, lyriker, sanger-låtskriver, tegneserieskaper, musiker
Nasjonalitet Finland
Medlem av Lordi
Musikalsk karriere
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Tomi Putaansuu (født 15. februar 1974 i Rovaniemi, Finland) eller Mr. Lordi som han også kaller seg er vokalist i det finske heavy metallbandet Lordi. Han er vokalist, låtskriver og kostymedesigner for bandet. Mens han studerte filmproduksjon i Torino, laget de deres første musikkvideo for sangen: Hard Rock Hallelujah. De vant Eurovision Song Contest 2006 med samme sang.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Putaansuu ble født og vokste opp i Rovaniemi. I ganske ung alder ble han interessert i spesialeffekter og monster.[trenger referanse] I barndommen var har stor fan av The Muppets Show og ET. Da han ble åtte år fikk han vite om heavy metall av vennen Risto Niemi.[trenger referanse] Noen av favoritt bandene til Tomi var Kiss, Alice Cooper og Twisted Sister. Han laget mange fantasiband med venner.[trenger referanse] Der kom de fram til albumlogo på alle bandene.[trenger referanse] Tomi var ikke så god på skolen (utenom musikk og tegning) startet han med å lage skrekkfilmer.[trenger referanse] Som regissør og effektdesigner ble han kjent med Pete Riski (som ble produsenten på musikkvideoen), Petri Kangas og Kimmo Valtanen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 14. aug. 2015, 135468647
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)