Mowgli (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jungle Book: Origins
Generell informasjon
SjangerEventyr
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA / Storbritannia
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørAndy Serkis
ProdusentJonathan Cavendish
Steve Kloves
Andy Serkis
ManusforfatterCallie Kloves
Basert påJungelboken av Rudyard Kipling
MusikkNitin Sawhney
SjeffotografMichael Seresin
KlippMark Sanger
Foran kamera
MedvirkendeRohan Chand
Benedict Cumberbatch
Christian Bale
Cate Blanchett
Andy Serkis
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
The Imaginarium Studios
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Jungle Book: Origins er en britisk-amerikansk eventyrfilm fra 2018 regissert av Andy Serkis og skrevet av Callie Kloves. Rollen som Mowgli spilles av Rohan Chand, mens sentrale biroller spilles av Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Andy Serkis og Cate Blanchett. Filmen handler om den foreldreløse gutten Mowgli som blir oppdratt i villmarken. Handlingen er basert på eventyret med samme navn.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I en jungel i India, ser en gigantisk indiske tigerpyton Kaa hvordan Shere Khan, en forrædersk bengalsk tiger, bryter "jungel-loven" deres ved å drepe en familie av mennesker. Bagheera, en panter, finner et overlevende spedbarn, og tar ham med til Nisha og Vihaan`s ulvefamilie. Det blir bestemt at Baloo, en brunbjørn fra Himalaya, skal fungere som hans verge. Shere Khan ankommer for å drepe barnet, men Akela, leder av ulvene, erklærer at gutten er under ulvenes beskyttelse. Barnet, kjent som Mowgli, blir senere adoptert av Nisha og oppvokst sammen med ulvene. Flere år senere faller Mowgli i en tiger-felle satt ut av landsbyen, men blir reddet av Hathi, en indisk elefant som mangler en halv støttann.

Bagheera avslører for Mowgli at han er menneske, men Mowgli er fast bestemt på å fullføre 'The Running' for å bli anerkjent som fullt medlemskap i ulveflokken. Bagheera oppfordrer Mowgli til å forlate jungelen og bosette til landsbyen, hvor han vil være trygg fra Shere Khan. I løpet av en jakt klarer ikke den aldrende Akela å ta ett bytte, noe som får Shere Khan til å minne ulvene om at de må utfordre Akela for rollen som leder. Når ulvene slåss, stjeler Mowgli ild fra landsbyen og skremmer Shere Khan og utfordrerne, men Mowgli blir likevel forvist av Akela.

Mowgli blir oppdaget av landsbyboerne og John Lockwood, en britisk jeger. Bagheera besøker Mowgli og forteller at han må bo hos landsbyboerne og oppnå tillit, slik Bagheera en gang måtte gjøre for å unnslippe fangenskap da han var en liten panter. Mowgli blir tatt vare på av den vennlige Messua, og lærer seg å jakte fra Lockwood - som forsøker å spore opp Shere Khan. Mowgli`s ulvesøsken Gray Brother forteller Mowgli at Shere Khan har drevet bort alle ulvene som var lojale mot Akela, og fortsetter å drepe storfe - noe som truer alle jungelens dyr mot landsbyens vrede.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]