Motorola Mobility

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Motorola Mobility
Org.formAksjeselskap (llc)
BransjeTelekommunikasjon
Etablert4. januar 2011
Forgjenger(e)Motorola
MorselskapLenovo
HovedkontorLibertyville (Illinois)
LandUSA
Produkt(er)Mobile enheter (smarttelefoner o.l.)
Daglig lederDennis Woodside
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Motorola Mobility er et amerikansk teknologiselskap som produserer mobile enheter (mobiltelefoner etc.), med hovedkontor i Chicago, Illinois. Selskapet ble dannet 4. januar 2011 da Motorola ble splittet i to: Motorola Mobility overtok produkter som mobiltelefoner, internett-modem, og tv-dekodere, mens Motorola Solutions overtok selskapets produkter rettet mot bedriftsmarked. Selskapet er i dag et datterselskap av PC- og mobiltelefonprodusenten Lenovo fra Kina.

Selskapet lager hovedsakelig smarttelefoner og andre mobile enheter som kjører Android operativsystemet utviklet av Google. I august 2011, bare et halvt år etter oppsplittingen offentliggjorde Google at de ville kjøpe Motorola Mobility for 12,5 mrd. US Dollar. Intensjonen for oppkjøpet var at de ønsket kontroll på Motorola Mobilitys patent portefølje, slik at de bedre kunne beskytte selskaper som benytter Android operativsystemet mot søksmål. Avtalen ble gjennomført i mai 2012, etter at man i salgsprosessen allerede hadde solgt kabel-modemene og TV-dekoder delene til Arris Group. Da handelen var gjennomført og selskapet lå under Google ble fokuset rettet mot «entry level» markedet for smarttelefoner, introduserte en av de første Android Wear smartklokkene og begynte utviklingen av Project Ara, en plattform for modulære smarttelefoner med utskiftbare komponenter.

Googles eierskap skulle imidlertid bli ganske kort, allerede i januar 2014 offentliggjorde de at de skulle selge mesteparten av Motorola Mobility til kinesiske Lenovo for 2,91 mrd. US Dollar. (Lenovo hadde hatt suksess med oppkjøp av amerikanske selskaper fra tidligere da de kjøpte opp PC-divisjonen til IBM.) Imidlertid forble mesteparten av patentene (kun 2000 ble videresolgt) og teamet som jobbet på Project Ara hos Google. Salget ble fullført 30. oktober 2014, og Lenovo uttalte at intensjonen var å ekspandere inn i smarttelefon-markedet i USA.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]