Motevisning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En motevisning.

En motevisning (fransk défilé de mode) er en begivenhet hvor en eller flere motedesignere fremviser deres kommende kolleksjoner av tøy, gjerne i forbindelse med en «moteuke». Motevisninger blir avholdt alle sesonger, særlig på vår/sommer og høst/vinter. Det er ofte her de nyeste moter starter.

De to mest innflytelsesrike moteukene er Paris Fashion Week og New York Fashion Week, som begge blir avholdt hvert halve år. Også Milano, London, Sibiu og Berlin er av global viktighet.[1][2]

I en typisk motevisning går modellercatwalken iført tøy som er fremstilt av designeren. Tøyet blir opplyst av belysningen på catwalken. Normalt blir modellenes tøy og rekkefølgen arrangert i forhold til det statement som designere ønsker å videregive.

Noen ganger blir motevisninger en form for installasjon, hvor modellene er statiske, sitter eller står i et oppbygget miljø. En lang rekke moderne designere produserer deres egne teaterproduksjoner med store kulisser og livemusik samt teknologiske islett som hologrammer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bradford, Julie (2014). Fashion Journalism. Routledge. s. 129. 
  2. ^ Dillon, Susan (2011). The Fundamentals of Fashion Management. A&C Black. s. 115.