Morley Safer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Morley Safer
Morley Safer (cropped).jpg
Født 8. november 1931 (84 år)
Toronto
Nasjonalitet Canada
Religion jødedom
Utmerkelser Peabody Award, Emmy-prisen, George Polk Award

Morley Safer (født 8. november 1931 i Toronto, Canada) er en canadisk journalist og reporter for CBS-programmet 60 Minutes.

Safer ble ansatt i CBS i 1964 som Londonkorrespondent. I 1965 ble han overført til Saigon i Vietnam hvor han fulgte en gruppe marine-soldater på tokt i en vietnamesisk landsby. Når soldatene ankom landsbyen beordret de innbyggerne å forlate stedet hvorpå de brente ned husene deres. Safers rapport ble sent på CBS like etter og var en av de første rapportene fra Vietnam-krigen som viste hvor hensynsløs den amerikanske krigføringen var. Reaksjonene uteble ikke og president Lyndon B. Johnson beskyldte han for å sverte det amerikanske flagg samt at han var kommunist. Tre år etter ble Safer sendt tilbake til London, og i 1970 forlot han London og reiste til USA for å bli en korrespondent i tv-programmet 60 Minutes – hvor han har vært siden.

Safer har utgitt boka Flashbacks: On Returning to Vietnam, som ble en best-seller. Han har vunnet flere priser for sin journalistikk, blant annet flere Emmy Awards.