Mont-Aux-Sources

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mont-Aux-Sources
Mont-Aux-Sources
Geografi
Hører tilDrakensberg
LandSør-Afrikas flagg Sør-Afrika (KwaZulu-Natal)
Lesothos flagg Lesotho
Høyeste punkt
Høyde3 282 moh.
Beliggenhet
Mont-Aux-Sources ligger i Sør-Afrika
Mont-Aux-Sources
Mont-Aux-Sources (Sør-Afrika)

Mont-Aux-Sources er en fjellkjede i Afrika som utgjør en av de høyeste delene av Drakensberg. En nesten helt vertikal vegg på 304,8 m kalt Sentinel finnes i dette området. Et basalt-platå som har en høyde på ca. 3 050 moh, ligger for et meste i Lesotho.

Mont-Aux Sources ble navngitt av franske misjonærer som besøkte området i 1836. Det høyeste punktet i seg selv er en uinteressant fjelltopp som ligger 7 km fra foten av Drakensberg og har en høyde på 3 282 moh. Fjellet er kilde for tre store elver (derav navnet Mont-Aux-Sources); Tugela, Vaal og Oranje. Vaal-elven renner nordover og til slutt ut i Oranje, som igjen renner ut i Atlanterhavet på vestkysten av Sør-Afrika. Tugela renner ut i Indiahavet på østkysten av subkontinentet. 7 km fra kilden stuper Tugelafallene 947 m ned i nasjonalparken Royal Natal National Park. Detter det nest høyeste fossefallet i verden.

Det høyeste fjellet kan nås fra Sentinel Car Park nær Phuthaditjhaba ved hjelp av en enkel vandrevei og flere lenkede stiger. På Sentinel Car Park er det også mulig å overnatte for kortere opphold i en enkel sovesal (med ca. 12 senger).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]