Hopp til innhold

Monica Geller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Monica Geller ble spilt av Courteney Cox

Monica E. Geller er en fiktiv rollefigur i den amerikanske TV-serien Venner for livet.

Monica (spilt av Courteney Cox) er lillesøsteren til Ross Eustace Geller (spilt av David Schwimmer), som har vært gift med venninnen hennes, Rachel Karen Greene (spilt av Jennifer Aniston), og de har en datter sammen, Emma. Monica har bodd sammen med Rachel over lengre tid. Monica blir selv gift med en annen i vennegjengen, Chandler Muriel Bing (spilt av Matthew L. Perry), som har bodd sammen med kompisen Joseph Francis Tribbiani (spilt av Matt LeBlanc) rett over gangen for Monica og Rachel.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Monica er en hardtarbeidende kokk, og introduseres i den aller første episoden som en av fem nære venner som bor i New York City, inkludert hennes eldre bror Ross, naboene Joey og Chandler, samt hennes tidligere rom-kamerat Phoebe. Når hennes privilegerte, uerfarne barndomsbestevenninne Rachel (spilt av Jennifer Aniston) som Monica ikke hadde hatt kontakt med på lang tid, plutselig ankommer nabolaget hennes uanmeldt etter å ha plutselig forlatt sitt eget bryllup, lar Monica henne flytte inn hos henne - samtidig som Rachel forsøker å re-organisere sitt eget liv, og de to blir snart nære venner igjen.

i løpet av Sesong 2 begynner Monica et forhold til Dr. Richard Burke (spilt av Tom Selleck) en eldre mann som også var en av farens beste venner, og som er 21 år eldre enn Monica. Men paret blir enige om å avslutte forholdet, etter å ha innsett at Richard aldri ønsker seg flere barn - og hans egne barn allerede har vokst opp (og fått egne barn) men Monica ønsker å en dag få sine egne barn. I London for å delta i Ross sitt andre bryllup, sammen med Emily (spilt av Helen Baxendale) har Monica sex med Chandler. Dette skulle egentlig bare være ett engangstilfelle. Men Monica og Chandler utvikler etter hvert romantiske følelser for hverandre, som de forsøker å skjule for vennene deres så lenge som mulig. Etter å ha avslørt forholdet deres til vennene sine, gifter Monica og Chandler seg.

Etter flere mislykkede forsøk på å unnfange deres egne barn, oppdager Monica og Chandler at de begge to sliter med Infertilitet. De bestemmer seg for å forsøke adopsjon, og skal adoptere det ennå ikke-fødte barnet født av en alenemor Erica. Monica og Chandler blir imidlertid veldig overrasket når Erica føder tvillinger. Den nyfødte gutten deres får navnet Jack oppkalt etter Monicas far, og jenta får navnet Erica etter hennes biologiske mor.

Monica har et komplisert forhold til foreldrene sine Jack og Judy Geller, og Judy kritiserer ofte datterens utseende, karriere eller kjærlighetsliv. Samtidig er foreldrene mye snillere ovenfor Ross, som de åpenbart favoriserer. Monica var veldig overvektig som barn og tenåring, og var lite populær på skolen. Et av karakterens kallenavn i barndommen var «Big Fat Goalie» når hun spilte landhockey. Som overvektig hadde Monica svært lav selvtillit, og overspiste ofte. Men på college blir Monica flau, og bestemmer seg for å gå ned i vekt permanent, etter å ha overhørt Chandler gjøre narr av utseendet hennes.

Autoritetsdata